spot_img
27.8 C
București
sâmbătă, mai 21, 2022
AcasăAnalizeMișcarea lui Bannon sabotată de Marine Le Pen

Mișcarea lui Bannon sabotată de Marine Le Pen

-

Lidera extremei drepte franceze, Marine Le Pen, s-a distanţat luni, la Roma, de Steve Bannon – fost consilier al preşedintelui american Donald Trump – care încearcă să coaguleze mişcările populiste din Europa, transmit AFP și Agerpres.

În urmă cu câteva luni, Bannon a anunţat viitoarea lansare a unei fundaţii, intitulată ‘Mişcarea’, destinată organizării diferitelor formaţiuni de dreapta radicală din Europa în perspectiva alegerilor europarlamentare din mai 2019.

”Domnul Bannon nu provine dintr-o ţară europeană, el este american. El a sugerat crearea unei fundaţii care vizează să le ofere partidelor suveraniste europene studii, sondaje, analize. Dar noi suntem forţa politica ce va produce alegeri în Europa, întrucât noi suntem ataşaţi de libertatea noastră, de suveranitatea noastră. Noi ceilalţi, împreună, reprezentanţi ai diferitelor popoare în Europa, suntem cei care vom structura forţa politică ce vizează salvarea Europei. Să fie clare lucrurile pe acest subiect”, a declarat lidera Adunării Naţionale (RN, fostul partid Frontul Naţional), într-o conferinţă de presă alături de aliatul său italian, ministrul de interne Matteo Salvini.

Deputatul francez Louis Aliot, membru al biroului executiv al RN, afirmase recent că partidul său este ‘extrem de sigur’ că va adera la viitoarea fundaţie a lui Steve Bannon, care a fost prezent la congresul RN din luna martie.
În marja Forumului de la Cernobbio (nordul Italiei) desfăşurat la începutul lunii septembrie, liderul extremei drepte italiene Matteo Salvini s-a declarat pregătit să lucreze cu Steve Bannon pentru a face din formaţiunea sa politică ‘primul partid parlamentar european şi pentru a salva Europa’.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...