spot_img
7.5 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăSpecialMişcărea de Tineret 64 de Comitate cere anchetatorilor să dea publicităţii probele...

Mişcărea de Tineret 64 de Comitate cere anchetatorilor să dea publicităţii probele împotriva liderilor lor

-

Reprezentanţii „Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania le cer anchetatorilor să dea publicităţii probele pe care le au împotriva liderilor organizaţiei, în baza cărora aceştia sunt cercetaţi, purtătorul de cuvânt Tóth Bálint solicitând, de asemenea, partidelor maghiare „să ia atitudine”

- Reclama -

Tóth Bálint, purtătorul de cuvânt al „Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Secuiesc, că procurorii au tras concluziile legate de Szőcs Zoltán dintr-o „presupusă conversaţie”, în timp ce la percheziţiile de marţi au găsit doar câteva volume semnate de Wass Albert, „care nu sunt bombe şi nu sar în aer”.

Potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a organizaţiei, Tóth Bálint a cerut autorităţilor să dea publicităţii întreaga conversaţie care ar fi avut loc în 10 octombrie între Beke István şi Szőcs Zoltán, întrucât în ziua menţionată, conform purtătorului de cuvânt, cei doi nu au luat legătura nici telefonic, nici personal.

Totodată, Tóth Bálint a cerut autorităţilor să dea publicităţii şi rezultatele anchetei pirotehnice făcute în cazul lui Beke István, afirmând că aceştia nu au probe legate de fabricarea de bombe.

„Vrem să ştim din ce motive sunt supravegheaţi membrii organizaţiei noastre, organizaţie care se ocupă de evenimente culturale şi susţine demersurile pentru autonomie. Întrebarea este dacă şi alţi reprezentanţi ai ONG-urilor similare sunt supravegheaţi?”, a spus Tóth Bálint.

În opinia acestuia, cercetarea membrilor „Mişcării de Tineret 64 de Comitate” poate fi considerată violarea unor drepturi fundamentale.

De asemenea, Tóth Bálint a cerut partidelor maghiare din România „să ia atitudine” în cazul lui Beke István şi Szőcs Zoltán.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, miercuri seară, propunerea procurorilor Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi a dispus arestarea preventivă a lui Szőcs Zoltán pentru 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, ci poate fi contestată de preşedintele „Mişcării de Tineret 64 de Comitate” Transilvania la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img