spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăArmataMIŞCARE DE ŞAH ÎN SIRIA ÎN CAPITALA ISIS-DAECH: Kurzii şi arabii susţinuţi...

MIŞCARE DE ŞAH ÎN SIRIA ÎN CAPITALA ISIS-DAECH: Kurzii şi arabii susţinuţi de SUA bătălie pentru Raqqa

-

Lupte foarte violente aveau loc duminică la Raqqa, în inima principalului bastion al grupării Stat Islamic (SI), între forțele antijihadiste susținute de Washington în Siria și combatanții SI, a constatat la fața locului un corespondent al AFP.

Schimburi de focuri între Forțele Democratice Siriene (FDS) — o alianță de luptători kurzi și arabi — și jihadiști se înregistrau în interiorul orașului vechi, a putut constata jurnalistul AFP care se afla la periferia acestui sector, aproape de zidul ansamblului istoric.

Obuze de mortier trase de jihadiști cădeau aproape de pozițiile FDS, alianță ce a intrat în „capitala” SI din Siria pe 6 iunie și controlează acum mai mult de jumătate din aceasta.

Combatanții FDS ripostau cu obuze de mortier și cu ajutorul mitralierelor grele.

Un avion al coaliției internaționale conduse de Statele Unite bombarda fără încetare pozițiile SI din orașul vechi, sector în care se află principalele fortificații ale organizației ultraradicale.

„Sunt lupte violente. Forțele noastre încearcă să asedieze din ce în ce mai mult Daech (acronimul arab al SI)”, a explicat la fața locului Nouri Mahmoud, purtător de cuvânt al Unităților de protecție a poporului kurd (YPG) — principala componentă a FDS.

Conform FDS, SI utilizează mine, mașini-capcană, drone, tuneluri și kamikaze pentru a-și apăra pozițiile din Raqqa.

FDS, susținute de loviturile coaliției internaționale, au lansat în urmă cu opt luni o ofensivă în vederea cuceririi orașului Raqqa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img