spot_img
16.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăAnalizeMișcare cheie pe piața oțelului

Mișcare cheie pe piața oțelului

-

Producătorul german de oţel ThyssenKrupp AG şi gigantul indian Tata Steel au semnat sâmbătă acordul final mult-aşteptat privind înfiinţarea unei societăţi mixte, cea mai importantă schimbare din industria europeană a oţelului din ultima decadă, transmit Reuters şi DPA.

În condiţiile în care Thyssenkrupp este al treilea mare producător de oţel din Europa, după ArcelorMittal şi Tata Steel, acordul va crea al doilea mare producător de oţel din Europa. Sediul societăţii mixte, care se va numi Thyssenkrupp Tata Steel, va fi în Olanda şi va avea unităţi de producţie în Germania, Marea Britanie şi Olanda. Tranzacţia va necesita aprobarea UE.

- Advertisement -

În septembrie 2017, ThyssenKrupp AG şi Tata Steel au semnat un Memorandum de înţelegere (MoU) ce prevede combinarea operaţiunilor europene din domeniul oţelului într-o societate mixtă. Acest proces va duce la reduceri anuale de costuri cuprinse între 400 şi 600 de milioane de euro (480 – 720 de milioane de dolari), iar în societatea mixtă se va renunţa la aproximativ 4.000 de angajaţi, aproximativ 8% din forţa de muncă, a informat grupul german Thyssenkrupp. Forţa de muncă a entităţii combinate este evaluată la 48.000 de salariaţi iar vânzările la aproximativ 17 miliarde de euro (19,9 miliarde de dolari).

Acordul final vine după luni de negocieri intense, ambele companii sperând să rezolve astfel provocările cu are se confruntă volatila industrie a oţelului, inclusiv problema supracapacităţilor de producţie.

- Advertisement -

Este cea mai mare tranzacţie din industria europeană a oţelului din 2006, când Arcelor a fost preluat de Mittal.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img