spot_img
16.8 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăActualitateMirel Curea: Psihoterapeuta jurnalistei Iulia Marin își felicită pe Facebook fosta clientă...

Mirel Curea: Psihoterapeuta jurnalistei Iulia Marin își felicită pe Facebook fosta clientă pentru curajul de a se fi sinucis

-

Psihiatrii pentru tratat psihoterapeuți or exista? Psihoterapeuta jurnalistei Iulia Marin își felicită pe Facebook fosta clientă pentru curajul de a se fi sinucis. Între timp, și-o fi dat seama că riscă suspendarea dreptului de liberă practică și a șters postarea. Pentru ea, sinuciderea este un act de curaj și ambiție, de demnitate și integritate, scrie pe Facebook jurnalistul Mirea Curea.

Ada Musat-Dada, psihoterapeut cu drept de libera practica atestat de Colegiul Psihologilor din Romania:„Iulia Marin, Iulia mea așa cum îi voi spune întotdeauna, a fost deasupra lumii, deasupra acestor timpuri, o astfel de ființă se naște o dată la un milion de ani. Iulia Marin a fost un spirit superior care nu a vrut să îi stabilească boala destinul, nici felul în care iese din scena vieții. A avut curajul și ambiția să fie ea în controlul vieții ei, să stabilească ea cum & când oprește suferința, să își exprime voința proprie, liberul arbitru, înainte ca simptomele să îi amuțească capacitatea decizională și să o transforme într-o păpușă manevrată pe ațe(imagine pe care o avea frecvent în ep. psihotice). Demnitatea și integritatea Iuliei au rămas neatinse până în ultima clipă, pt. că așa era ea.”Așadar, cei care credeți că ați avea nevoie de un psihoterapeut, vedeți la cine apelați, încercați totuși cu unul care crede în Dumnezeu. Am mai spus-o pe aici, un psihoterapeut ateu, ca și un duhovnic cu delir mistic, poate fi mai periculos decât o rundă de ruletă rusească, mai spune Curea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img