spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeMircea Miclea: România educată a lui Iohannis se dovedește zero barat

Mircea Miclea: România educată a lui Iohannis se dovedește zero barat

-

Decizia ca întreg sistemul de educație, de la grădinițe la universități, să rămână închis până la toamnă, cu excepția susținerii examenelor de Capacitate și Bacalaureat, este generată de teama unei explozii a cazurilor de coronavirus, în condițiile în care România se află încă pe un trend crescător. Președintele Iohannis a spus clar asta: ”Ieri am avut peste 400 de noi cazuri de infecții, azi peste 300. Deci nu putem vorbi de o încetinire a epidemiei” și a dat ca exemplu Franța, unde o provincie a deschis experimental școlile, urmarea fiind că ”zeci de elevi au fost testați pozitiv, câțiva profesori au ajuns la terapie Intensivă”. Fostul ministru al educației, Mircea Miclea, consideră că decizia este o ”aberație” și un ”mesaj dezastruos pentru ceea ce înseamnă să înveți”. Se puteau găsi soluții, dar noi luăm doar exemplele care ne convin, spune Mircea Miclea pentru Radio Europa liberă.

- Reclama -

România educată a lui Iohannis este un dezastru de la început până la sfârșit, nu mă așteptam la o astfel de aberație, precum cea pe care a făcut-o acum. Ceea ce se comunică la nivel de stat este un mesaj dezastruos pentru ceea ce înseamnă să înveți, iar cu asta a pus capac la tot. Trebuia să mai așteptăm până în 15 mai, exemplul Franței nu este concludent, au fost niște experimente, s-au deschis școlile și în Olanda, și în Polonia, și în Cehia. Se putea totul organiza în așa fel încât să nu blocăm școala, se putea începe pe cicluri, cu jumătăți de oră dedicate numai predării, cu jumătăți de clase, făceai toată predarea, și după două săptămâni veneai cu jumătăți de oră de evaluare. Deci, se putea face, dacă voiai. Repet, România educată a lui Iohannis se dovedește zero barat”, a spus Miclea.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...