spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăCulturăMircea Cărtărescu, supărat după ce Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru...

Mircea Cărtărescu, supărat după ce Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru Literatură: Mi-am şters o postare, nu mi-am revenit din şoc şi încă vorbesc aiurea

-

Scriitorul Mircea Cărtărescu, surprins de vestea că interpretul şi compozitorul Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru Literatură, a scris pe pagina sa de Facebook că îi este milă de scriitorii adevăraţi.

”Mi-am şters prima postare, făcută la mare surpriză. Poate-o s-o şterg şi pe-asta, că nu mi-am revenit din şoc şi încă vorbesc aiurea… Nu cred că Dylan avea nevoie de premiul ăsta; până la urmă, totuşi, de ce nu? Nimeni nu contestă că e un mare poet şi un geniu muzical (eu l-am şi tradus, uite coperta!) Dar mi-e atat de milă de scriitorii adevăraţi, Adonis, Ngugi, DeLillo şi alţi 2-3 care aproape că aveau premiul în buzunar! Cum naiba s-or simţi acum? Şi-mi pare atât de rău pentru marii scriitori care îmbătrânesc la coadă, maeştrii şi favoriţii mei: Pynchon, Lobo Antunes, Amos Oz, John Ashbery, Vila-Matas… Ne-a făcut-o comitetul Nobel de data asta!”, este mesajul lui Mircea Cărtărescu.

- Advertisement -

Cântăreţul american Bob Dylan a câştigat premiul Nobel pentru literatură pe 2016 pentru ”crearea unor noi expresii poetice în marea tradiţie a cântecului american”, potrivit motivaţiei oficiale a Comitetului Nobel.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img