Mircea Badea, Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică, atac la Julio Iglesias: E mâna propagandei băsiste UPDATE: Badea, replică pentru FLUX 24

0
4094

Mircea Badea și Mihai Gâdea au lansat marți seară pe Antena 3 un atac la familia Julio Iglesias după ce reprezentanta celor doi în România, Gabriela Ristea, a anunțat depunerea unei plângeri la CNA după scandalul declanșat în urma emisiunii în care Iglesias jr a fost invitat de Mihai Gâdea.

Mircea Badea a prezentat niște fotografii din care ar reieși că Ristea ar fi lucrat ca traducătoare pentru Traian Băsescu, în perioada când acesta a fost președinte.

De asemenea, în emisiune, a fost prezentată și o declarație a lui Klaus Iohannis, care a spus că ar fi fost vizitat la un moment dat de Iglesias senior, care i-a prezis că va fi președinte.

Pe siteul Gabrielei Ristea se spune că a prestat lucrări de traducere pentru fostul președinte al României, Traian Băsescu, în Spania. De asemenea că este traducător autorizat pentru limba spaniolă.

risteaDeci băsista asta ne-a atacat, a spus Mircea Badea. E simplu tot scandalul ăsta, e vorba de băsiști, a continuat vedeta Antenei 3.

ri00Este un subiect al propagandei băsiste, a continuat Mugur Ciuvică, prezent și el în emisiunea de pe Antena 3.

UPDATE, 00.25: Mircea Badea a citat în emisiunea sa parțial titlul de pe flux24.ro și a susținut că nu ar fi atacat familia Iglesias, ci numai pe reprezentantul acestora în România. Nu mă interesează ce spun alții, mă interesează doar ce spune publicul Antenei 3, a susținut Badea.

Reprezentantul lui Julio Iglesias in Romania a sesizat CNA in legatura cu emisiunea de joi seara a lui Mihai Gadea, in care realizatorul Antenei 3 l-a pus pe Julio Iglesias Jr. sa spuna „Jos Basescu” si „Antena 3 e aici”. Gabriela Ristea, care pana acum l-a reprezentat pe Julio Iglesias Sr. in relatia cu presa, iar saptamana trecuta s-a ocupat si de vizita Juniorului,  a mai precizat pentru HotNews.ro ca „noi am cerut inlaturarea inregistrarilor” online cu secventa din Sinteza Zilei. Motivul a fost ca imaginile sa nu fie folosite pe viitor si sa fie evitata „ocazia unor interpretari eronate”.

Gabriela Ristea a spus ca a transmis CNA ca artistul „nu a spus Jos Basescu in cunostinta de cauza”, el crezand ca e o formula de ramas bun. Potrivit reprezentantei lui Iglesias, sesizarea catre CNA a reluat toate informatiile si punctele de vedere incluse in comunicatul de presa de vineri, in care se arata ca artisul a fost indus in eroare in mod voit de prezentatorul Sinteza Zilei – vezi comunicatul aici.

Julio Iglesias și-a anulat concertul de la București, care urma să fie susținut miercurea viitoare, 20 mai, la Sala Palatului, anunțăreportervirtual.ro. Decizia survine scandalului în care a fost implicat Iglesias junior de către postul de televiziune Antena 3, a transmis FLUX 24,

IGLESIAConcertul lui Julio Iglesias de la Sala Palatului din Bucuresti, prevazut initial pentru 20 mai 2015, a fost reprogramat pe 02 iulie 2015, ‘din motive tehnice’, spun organizatorii.

„Artistul spaniol va incepe a doua parte a Turneului sau european 2015, pe 22 mai, la Cluj, la Sala Polivalenta. Biletele achiziționate pentru spectacolul din 20 mai, de la Bucuresti, rămân valabile pentru concertul din iulie, dar persoanele care doresc recuperarea contravalorii acestora se pot adresa punctului de vânzare de la care au fost procurate, începând cu data de 18 mai 2015”, se arata in comunicatul organizatorilor.

Sâmbătă noaptea, directorul ANTENA 3, Mihai Gâdea, a oferit explicații pe facebook:

gadeaÎn emisiunea de joi, avându-l invitat pe Julio Iglesias Jr, am folosit două strigături din folclorul urban. Nu am avut intenția de a aduce pe nimeni în ringul unei lupte pe care știți bine că am dus-o singur mereu. Respect familia Iglesias, le iubesc muzica și vreau să îi asigur că prețuirea ce le-o port m-a determinat să adresez invitațiile către domnii Julio Iglesias și Julio Iglesias Jr, pentru a fi oaspeți ai emisiunii pe care o realizez. Alături de cele două formule devenite folclor, i-am oferit invitatului meu și ocazia de a transmite publicului din România îndemnul de a veni la concertul său din București.
Regret sincer dacă am afectat sensibilitatea domnului Iglesias sau a vreunui membru al familiei sale!

 

COMUNICATUL CÂNTĂREȚULUI DUPĂ EMISIUNEA DE LA ANTENA 3:

Cand Mihai Gadea i-a cerut sa spuna “Jos Basescu”!, in ultimele secunde ale emisiunii, artistul a crezut ca e vorba de o formula de ramas bun, in limba romana, pentru telespectatori.

1) Julio Iglesias Junior nu cunoaste limba romana, nu este familiarizat deloc cu numele romanesti si, cand a repetat dupa Mihai Gadea, cu buna credinta, “Jos Basescu!”, nu s-a gandit nicio clipa ca este vorba de un slogan politic. Fiind ultimele secunde ale emisiunii, Julio Iglesias Junior a crezut ca este vorba de cateva cuvinte de ramas bun, in limba romana, pe care prezentatorul il ruga sa le repete dupa el, pentru telespectatori.

2) Julio Iglesias Junior nu este la curent cu politica din Romania, nu cunoaste politicienii romani si, nestiind deloc limba romana, nici macar nu si-a dat seama ca propozitia “Jos Basescu!” includea numele unei persoane.

3) Artistul a fost indus in eroare in mod voit de catre prezentatorul emisiunii, Mihai Gadea, intr-un mod absolut regretabil si incalificabil. Artistul nu si-ar premite niciodata sa vina la televiziune sa spuna, in cunostinta de cauza, “Jos politicianul X!” sau “Jos politicianul Y!”.

Julio Iglesias Junior a venit in Romania si a acceptat invitatia de a participa la emisiune pentru a vorbi exclusiv de concertele pe care le va oferi in Romania alaturi de tatal sau, Julio Iglesias.

Artistii nu doresc sa fie implicati in nicio chestiune de natura politica.

Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimitam total pe aceasta cale.

 

Potrivit Paginademedia.ro, pana luni CNA primise 16 sesizari din partea telespectatorilor, in legatura cu emisiunea Sinteza Zilei de joi.