spot_img
26.6 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăhighlightMinor violat în sediul poliţiei Iași

Minor violat în sediul poliţiei Iași

-

Un adolescent de 16 ani, arestat pentru tâlhărie, a fost sodomizat într-o celulă a Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Poliţiei ieşene, sub supravegherea poliţiştilor, scrie Ziarul de Iași.

- Reclama -

Cazul a ajuns la Parchet, cei doi violatori ai adolescentului fiind arestaţi pentru viol şi anchetaţi în prezent de procurori. Familia victimei spune că va da în judecată Poliţia pentru lipsa supravegherii persoanelor încarcerate. „Sunt minori, ar fi trebuit să îi supravegheze. L-a violat în fund şi i-au dat să mănânce spermă cu linguriţa”, ne-a povestit tatăl tânărului violat.

Anchetă-şoc în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) după ce un minor de 16 ani a fost violat de către doi colegi de celulă, ambii minori. Scenele sexuale s-au petrecut în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi, în noaptea de 2 spre 3 decembrie. În acea noapte, minorul M. G. a fost sodomizat de doi adolescenţi de aceeaşi vârstă.

Tatăl lui M.G., Gheorghe G., a povestit că fiul său, aflat pentru prima dată în arest, fusese umilit şi bătut de cei doi şi în perioada premergătoare violului. „A doua zi dimineaţă (n.r. – după viol), m-a anunţat şeful de post că trebuie să merg la Iaşi. La Iaşi, el mai era în celulă cu patru băieţi. Am vorbit cu el şi mi-a spus ce a păţit. A început să plângă şi mi-a spus că i-au băgat penisul în fund, că au vrut să îi bage penisul în gură şi i-au pus spermă în linguriţă şi i-au dat să înghită”, a povestit Gheorghe G., pentru „Ziarul de Iaşi”.

Monica Palaghia, prim-procurorul acestei instituţii, a precizat, ieri, „Ziarului de Iaşi”, că cercetările efectuate până în prezent fac referire doar la fapta de viol, nu şi la o posibilă neglijenţă în serviciu a poliţiştilor de la Centrul de Arestaţi. „La momentul de faţă, cercetările se fac doar pentru infracţiunea de viol”, a spus Palaghia.

Reprezentanţii Poliţiei ieşene, prin vocea purtătorului de cuvânt, Anca Vîjiac, a menţionat că angajaţii de la Arest fac obiectul unei anchete interne, pentru posibile fapte de neglijenţă în serviciu.

Tatăl minorului agresat sexual spune că intenţionează să dea în judecată Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi pentru că, prin lipsa supravegherii din seara respectivă, a înlesnit producerea acestui caz. Juriştii consultaţi de reporterul nostru, familiari cu normele CEDO, spun că familia lui M.G. ar avea şanse mari de câştig. „Minorul, asistat de părinţi, poate solicita daune morale şi materiale, în solidar, de la autorii violului, de la angajaţii IPJ şi de la instituţie, prin Ministerul de Interne”, a explicat avocata Gianina Poroşnicu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...