spot_img
5 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăJustitieMinistrul userist al Justiției se dă la UDMR

Ministrul userist al Justiției se dă la UDMR

-

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, aminteşte că partenerul de guvernare UDMR a votat înfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), pentru ca acum să fie de acord cu desfiinţarea acesteia, însă condiţionat. Stelian Ion consideră că varianta găsită pentru desfiinţarea Secţiei speciale nu este cea mai fericită”, însă era singura soluţie de a debloca acest demers.

- Reclama -

„UDMR-ul, eu nu pot uita faptul că a fost de acord cu înfiinţarea Secţiei (Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie – n.r.)  şi că au votat în anii trecuţi pentru înfiinţarea acestei secţii. Acum au spus că sunt de acord cu desfiinţarea, dar condiţionat. De fapt, despre asta este vorba, soluţia pentru a debloca proiectul de desfiinţare a SIIJ a fost aceea a acorda această garanţie, din punctul meu de vedere soluţie nefericită. Dar varianta era să nu avem desfiinţarea SIIJ şi între a nu avea desfiinţarea SIIJ, adică între un pericol cert, imediat, actual şi un pericol viitor, posibil, eu cred că trebuia să rezolvăm această problemă”, a declarat Stelian Ion, joi seară, la Digi 24.

El mai susţine că UDMR a dorit „garanţii suplimentare” că nu există abuzuri în ceea ce priveşte procesele în care sunt implicaţi magistraţi.

„UDMR-ul a dorit în mod ferm şi, aş zice eu, fără a bate în retragere absolut deloc, a dorit un gen de garanţii, garanţii în ideea în care să nu existe vreodată abuzuri. E ciudat, pentru că Guvernul nu a susţinut această variantă a garanţiilor, a imunităţilor, pentru că cea mai bună garanţie o reprezint chiar actul de justiţie corect, chiar faptul că un judecător verifică legalitatea provelor şi dă o soluţie. De aceea, în proiectul plecat de la Guvern nu au existat aceste imunităţi şi am pledat împotriva lor în plenul CSM”, a mai afirmat ministrul Justiţiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img