spot_img
22.2 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeMinistrul ungar de externe anunță convocarea ambasadorului ucrainean: Este timpul ca liderii...

Ministrul ungar de externe anunță convocarea ambasadorului ucrainean: Este timpul ca liderii ucraineni să pună capăt insultelor aduse Ungariei şi să ia la cunoştinţă voinţa poporului maghiar

-

„Este timpul ca liderii ucraineni să pună capăt insultelor aduse Ungariei şi să ia la cunoştinţă voinţa poporului maghiar”, a declarat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, pe Facebook, după ce a anunţat că ambasadorului Ucrainei la Budapesta a fost convocat dimineaţa la minister.

- Reclama -

“Noi am fost clari, încă de la început, cu privire la războiul din vecinătate: condamnăm agresiunea militară, susţinem suveranitatea Ucrainei, primim sutele de mii de refugiaţi care pleacă pentru a-şi salva viaţa, iar în cadrul celei mai mari acţiuni umanitare din istoria ţării noastre livrăm sute de tone de alimente şi alte produse”, a scris Péter Szijjártó.

În acelaşi timp, a continuat ministrul, securitatea Ungariei şi a poporului maghiar este, bineînţeles, cea mai importantă pentru noi.

“Acesta nu este războiul nostru, aşa că noi vrem să rămânem în afara lui şi asta vom şi face”, a scris şeful diplomaţiei ungare. Guvernul maghiar nu este dispus să pună în pericol pacea şi securitatea poporului maghiar, “aşadar noi nu vom furniza arme şi nu vom vota sancţiunile energetice”, a adăugat Szijjártó.

Potrivit ministrului de externe, duminică poporul maghiar şi-a exprimat opinia în mod clar despre aceste subiecte şi a luat o decizie. “Cred că este foarte clară opinia şi decizia lor”, a menţionat.

“Înţelegem că interesul ucrainenilor ar fi fost altul, nici nu vrem să avem vreo dispută cu privire la asta: pentru ei, pe primul loc se află interesul poporului ucrainean, iar pentru noi, interesul poporului maghiar”, a spus Péter Szijjártó. “Totuşi, există ceva cu privire la care nu putem rămâne tăcuţi: nimeni nu îşi poate permite să califice decizia democratică a maghiarilor!”, a punctat ministrul.

“Afirmaţiile despre instaurarea unor regimuri totalitare, despre complicitate în război şi despre faptul că voinţa poporului maghiar ar fi regretabilă sunt inacceptabile”, a declarat Péter Szijjártó.

“Este timpul ca liderii ucraineni să înceteze cu insultarea Ungariei şi să recunoască voinţa poporului maghiar”, a spus ministrul. “Pentru a clarifica toate aceste lucruri, în dimineaţa aceasta l-am convocat la Ministerul de Externe pe ambasadorul Ucrainei la Budapesta”, a mai adăugat Szijjártó.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...