Ministrul transporturilor din Germania: Și în Europa există vehiculele Volkswagen modificate

0
256

Ministrul Transporturilor din Germania, Alexander Dobrindt, a confirmat joi că manipularea testelor privind nivelul emisiilor de către Volkswagen (VW) a avut loc și în Europa, nu numai în SUA, transmite Reuters, conform Agerpres.

‘Am fost informați că, și în Europa, vehicule cu motoare diesel de 1,6 și doi litri sunt afectate de manipulările despre care se vorbește’, le-a declarat jurnaliștilor Alexander Dobrindt, adăugând că nu se știe încă câte vehicule sunt afectate în Europa. Acesta a anunțat că teste cuprinzătoare vor fi efectuate și la mașinile produse de alte companii auto.

‘Este clar că autoritățile nu se vor concentra exclusiv pe modelele VW, ci și pe vehiculele fabricate de alte companii auto’, a precizat Ministerul Transporturilor din Germania.

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și-a prezentat miercuri demisia, după o reuniune de urgență a conducerii și principalilor acționari, pe fondul scandalului emisiilor. Un succesor al lui Martin Winterkorn va fi anunțat vineri.

Winterkorn a declarat că demisionează pentru a-și asuma ‘deplina responsabilitate’ pentru scandalul care a afectat compania germană. Berthold Huber a afirmat că VW regretă profund scandalul, precum și pierderea încrederii clienților.

Volkswagen este acuzat că ar fi manipulat rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu și în timpul operațiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluării era mai ridicat, susține Agenția pentru Protecția Mediului din SUA (EPA).

Reprezentanții VW au recunoscut că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor și au anunțat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare