Ministrul spaniol de interne despre noua strategie a ISIS

0
236

Ministrul spaniol de interne, Jorge Fernandez Diaz, a anunțat joi că presupusul organizator al atentatelor de la Paris, Abdelhamid Abaaoud, a încercat să recruteze, pe internet, femei care locuiesc în Spania pentru ca acestea să se alăture grupării jihadiste Statul Islamic (SI), transmite AFP, conform Agerpres.

„Această persoană, Abdelhamid Abaaoud, a încercat, prin intermediul rețelelor de socializare, să recruteze persoane, spanioli, în principal femei, pentru a fi integrate și a se deplasa să lupte alături de Daech (acronim arab al SI) în zona de conflict”, a spus ministrul.

Femeile nu erau recrutate „pentru a comite atentate în Spania, cel puțin din cât avem noi cunoștință”, a adăugat el.

„În ultimul timp, Daech s-a specializat în recrutarea de femei. Ei consideră că mujahedinii trebuie să aibă femei pentru a repopula califatul” islamic instaurat în 2014 pe teritoriile pe care le controlează în Siria și Irak, a comentat ministrul spaniol.

În ultimele luni, poliția spaniolă a reținut mai multe femei suspectate de recrutarea de tinere și adolescente pentru Statul Islamic.

La 20 octombrie, o tânără spaniolă de 22 de ani care se pregătea să plece în Turcia a fost arestată pe aeroportul din Madrid, fiind suspectată că voia să se alăture jihadului în Siria, conform Gardei Civile spaniole.