Ministrul slovac al Economiei: ”Nu ne ruinăm economia din cauza a 800 de cazuri de gripă în fiecare zi, dar facem asta din cauza a 500 persoane infectate cu coronavirusul. Închidem zeci de mii de mici afaceri şi guvernul nu este în stare să contribuie măcar la chiria lor”

0

Controalele efectuate de poliţie pentru verifica modul de respectare a restricţiilor de circulaţie introduse pentru a limita răspândirea noului coronavirus ar trebui făcute aleatoriu, a declarat miercuri premierul slovac Igor Matovic, potrivit TASR.

Pe de altă parte, ministrul economiei slovac Richard Sulik a criticat măsurile luate de guvern pentru a preveni răspândirea COVID-19, susţinând că această luptă s-a transformat într-un fetiş şi că ”nebunia” trebuie să înceteze.

‘Nu ne ruinăm economia din cauza a 800 de cazuri de gripă în fiecare zi, dar facem asta din cauza a 500 persoane infectate cu coronavirusul. Blocaje în trafic lungi de câţiva kilometri se formează în Slovacia pe autostrăzi care de obicei sunt pe jumătate goale. Închidem zeci de mii de mici afaceri şi guvernul nu este în stare să contribuie măcar la chiria lor”, a subliniat Sulik.

El a explicat că orele de dezbateri din interiorul guvernului slovac nu au putut să împiedice măsurile respective. ”Este o nebunie şi aceasta trebuie să înceteze. Din păcate, nu pot să îl prind la telefon pe premier”, a adăugat ministrul slovac al economiei.