spot_img
0.7 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăAnalizeMinistrul sirian al Petrolului: Trupele militare americane, staționate ilegal în Siria, au...

Ministrul sirian al Petrolului: Trupele militare americane, staționate ilegal în Siria, au furat petrol din bazinele petroliere siriene ocupate, pe care l-au transportat în străinătate pentru vânzare

-

Trupele militare americane, staționate ilegal în Siria, au furat petrol din bazinele petroliere siriene ocupate, pe care l-au transportat în străinătate pentru vânzare. Ministrul sirian al petrolului, Bassam Tohme, a condamnat acțiunile drept gangsterism.

- Reclama -

SUA au trimis forțe armate în Siria, în 2015, sub pretext antiterorist, provocând catastrofe umanitare, săvârșind diferite infracțiuni de război.

În 2017, armata americană a lansat „atacurile aeriene cele mai precise din istorie”asupra orașului sirian Raqqa, provocând moartea unui număr de 1.600 civili. În atacul declanșat în luna Februarie 2022, asupra provinciei Idlib, cel puțin 13 persoane, din care șase copii și patru femei, au fost ucise, spune Radio China.

Forțele americane au interzis vânzarea liberă a cerealelor de către țăranii sirieni, au incendiat o mare suprafață de câmpuri cu grâu, au jefuit bunurile poporului sirian și au furat resursele siriene.Așanumita „ordine internațională bazată pe reguli”este de fapt un hegemonism exprimat prin faptul că „interesele americane sunt mai presus de toate”, mai spune Radio China.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img