spot_img
4.7 C
București
marți, decembrie 6, 2022
AcasăActualitateMinistrul sârb al Apărării acuză drone care vin din Kosovo

Ministrul sârb al Apărării acuză drone care vin din Kosovo

-

Ministrul Apărării sârb Miloš Vučević a spus pentru RTS că nu poate să spună a cui sunt dronele, dar că vin de pe teritoriul Kosovo și Metohia și a indicat că au fost observate mai multe aparate de zbor fără pilot, dar că avioanele de tip MIG-29 nu au patrulat din cauza dronelor.

- Reclama -

Nu este doar problema intrării dronelor în districtul Raška, Armata Serbiei a observat anumite obiective și în direcția de deplasare peste Districtele Toplica și Nišava, a evidențiat Vučević.

Premierul Serbiei Ana Brnabić a declarat aseară că avioanele MIG ale Armatei Seribiei s-au ridicat după ce aparatele de zbor fără pilot au filmat activitățile în Zona de securitate terestră, iar ordinul a fost dat de președintele Serbiei Aleksandar Vučić ca și comandant suprem și că acest ordin este acum permanent. Dacă asemenea lucruri se vor repeta, fiecare asemenea aparat de zbor îl vom doborâ, cum ar face fiecare țară, a adăugat premierul.

De asemenea, Brnabić a precizat că aparatele de zbor fără pilot au înregistrat două cazarme în Zona de securitate terestră și a evidențiat că este vorba despre securitatea sârbilor în Kosovo și Metohia, dar nu a vrut să dea mai multe informații despre a cui sunt aparatele de zbor.

Kosovo a încercat de mai multe ori în acest an să impună înlocuirea plăcuţelor de înmatriculare, dar a întâmpinat rezistenţă uneori violentă în nordul Kosovo, fief al naţionalismului sârb. Săptămâna trecută, la presiunile SUA şi UE, Kosovo a prelungit perioada de tranziţie pentru schimbarea plăcuţelor, avertizând însă că după 21 noiembrie vor începe amenzi şi după 21 aprilie anul viitor se va trece la confiscarea maşinilor celor care nu se conformează.

La aproape 15 ani după declararea independenţei, circa 15.000 de etnici sârbi care trăiesc în nordul Kosovo continuă să considere această regiune ca făcând parte din Serbia şi resping autoritatea statului kosovar.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img