Ministerul Sănătății din Austria a obligat marketurile să distribuie gratuit măști clienților aproape o lună. De luni o mască costă 1 euro. În România e între 6-9 lei, adică dublu

0
186

Pentru a stimula utilizarea responsabilă a măștilor NMS ca protecție împotriva coronavirusului, măștile nu vor mai fi oferite gratuit la Billa, Merkur, Penny, Bipa și Adeg, începând de luni. Cu toate acestea, toate măștile persoanele ale clienților sunt acceptate, scrie Ziarul Românesc din Austria.

Dintre acestea Penny funcționează și în România.

”Protecția gurii și a nasului (MNS) este în prezent urgentă în toată lumea – nu în ultimul rând în sectorul de asistență medicală austriacă. De aceea, BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA și ADEG doresc în mod conștient un semnal pentru o manipulare responsabilă și împotriva deșeurilor. După ce, după cum a fost stipulat în decretul Ministerului Sănătății, am distribuit gratuit un prim contingent de „echipamente de protecție”, acum vom cere o contribuție de cost de 1 euro pe bucată. Dar, desigur, niciun client nu este forțat să cumpere o mască de-a noastră. Salutăm toți clienții, nu respingem pe nimeni atât timp cât nasul și gura sunt acoperite”, subliniază Marcel Haraszti, CEO al REWE International AG. 

Măștile vor fi disponibile în pachete de trei bucăți, la prețul de 3 €, ”Contribuția de cost este sub prețul nostru de achiziție, evident, nu câștigăm niciun cent din asta”.