spot_img
24.6 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasămediuMinistrul Sănătăţii, despre maternitatea din Arad: "Acolo cade tavanul la propriu"

Ministrul Sănătăţii, despre maternitatea din Arad: „Acolo cade tavanul la propriu”

-

Maternitatea din Arad, aflată într-o stare critică, a fost vizitată, joi, de către ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, iar concluzia acestuia a fost că maternitatea trebuie mutată pentru că „acolo cade tavanul la propriu”.

- Reclama -

„Varianta în care să se mute obstetrica şi neonatologia cred că este o soluţie. Trebuie să le prioritizăm atâta vreme cât ştim că, în acest moment, soluţia se impune pentru această problemă care este stringentă, acolo ştim cu toţii cade tavanul la propriu”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

Acesta a vizitat atât maternitatea de stat din Arad, dar şi clădirea nouă aflată în cartierul Grădişte, la marginea municipiului. Aceasta a fost construită iniţial pentru secţia TBC a spitalului judeţean, care de asemenea funcţionează în condiţii improprii şi nu a fost încă inaugurată. În urma unui incident din ianuarie, când o bucată mare de tencuială a căzut de pe una dintre clădirile actuale ale maternităţii, autorităţile s-au speriat şi apoi au anunţat intenţia de a muta maternitatea în clădirea construită inţial pentru TBC. Această clădire nu cuprinde însă toate necesităţile unei maternităţi, aşa că va trebui reconfigurată.

„Ce găsim acolo nu e o situaţie perfectă (…) trebuie regândite nişte circuite, trebuie făcute şi nişte investiţii pentru a construi bloc operator, sală de naştere, sunt elemente care nu se regăsesc în structura actuală. Am convenit că se va face cât mai repede un studiu şi cu ce putem ajuta noi e să detaşăm medic epidemiolog, asta e primul pas, în câteva săptămâni, apoi în următoarele luni să fie definitiv acest spaţiu şi parte de obstetrică şi neonatologie să îşi regăsească acolo sediul, dacă lucrurile se vor potrivi”, a precizat ministrul Sănătăţii.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...