spot_img
33.9 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăAnalizeMinistrul Sănătății despre 15 mai: ”În primele două săptămâni această relaxare dă...

Ministrul Sănătății despre 15 mai: ”În primele două săptămâni această relaxare dă libertatea de mișcare individuală doar în interiorul localităților”

-

În România, primele măsuri de relaxare vor intra în vigoare începând cu data de 15 mai. Ceea ce trebuie să înțelegem este că, „în primele două săptămâni, această relaxare dă libertatea de mișcare individuală doar în interiorul localităților.”, spune la RFI ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. 

- Reclama -

Ce înseamnă, principial, relaxarea restricțiilor și renunțarea treptată la deja împământenitul slogan „stai acasă”, în condițiile în care vine vara, vine perioada concediilor și a vacanțelor? „Noi trebuie să înțelegem un lucru, precauțiile trebuie să rămână.  Iar dacă după aceste două luni rămânem cu niște deprinderi, de exemplu ne întoarcem de afar și ne spălăm pe mâini, pe față, ne dăm cu dezinfectant, ne izolăm când avem niște simptome respiratorii, chemăm medicul de familie, tușim în pliul cotului, în batistă, într-un servețel, ne spălăm după acest gest, păstrăm o distanțare socială în locurile potențial aglomerate, purtăm o mască când intrăm în spațiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Sunte reguli care rămân și într-o primă fază de relaxare. Dacă până acum mergeam cu o declarație pe proprie răspundere, vom merge fără această declarație. Vom merge pe tot parcursul zilei, vom merge spre magazine, magazine care au intrarea din stradă. Vom merge spre muzee. Vom merge în spațiile închise, dar păstrăm distanțarea socială. Se va extinde această relaxare și la sporturile individuale. Se vor deschide cabinetele stomatologice, cabinetele de îngrijire corporală. Dar toate sunt progresive în contextul în care păstrăm aceleași precauții, tocmai pentrua  evita o eventuală transmitere comunitară a infecției cu coronavirus. Dacă evaluarea la două săptămâni ne va arăta că aceste condiții au fost menținute, respectate, atunci putem ca în următoarele două săptămâni să mai facem o serie de relaxări, încercând ca într-o lună, o lună și jumătate sau poate două luni să ajungem la o viață relativ normală”,a declarat ministrul Nelu Tătaru, invitatul emisiunii Sănătatea FM, difuzată miercuri 6 mai.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...