spot_img
4.2 C
București
miercuri, noiembrie 29, 2023
AcasăAnalizeMinistrul rus de externe AMENINȚĂ: Cei care ghidează guvernul moldovean vor război

Ministrul rus de externe AMENINȚĂ: Cei care ghidează guvernul moldovean vor război

-

Ministrul rus de exterbe Serghei Lavrov spune că aceia care au sugerat Republicii Moldova ideea evacuării pacificatorilor ruși din regiunea transnistreană pun la cale un război în regiune, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

„Nu cred că se poate prevesti un război. Nimeni nu vrea acest lucru, cu excepția celor care au ghidat mâna reprezentanților guvernului moldovean, când aceștia scriau nota cu privire la necesitatea evacuării militarilor noștri din Transnistria”, a declarat Lavrov vineri la deschiderea noului an de studii în fața studenților Institutului de relații internaționale de la Moscova, MGIMO.

Potrivit lui, acest lucru se face pentru „a exersa presiuni asupra Rusiei”, transmite RIA Novosti. Guvernul de la Chişinău a cerut ONU ca subiectul retragerii trupelor ruse din regiunea transnistreană să fie discutat la sesiunea din septembrie a Adunării Generale a organizației.

Ministerul moldovean de Externe a negat într-un comunicat că ar fi cerut retragerea pacificatorilor ruși, subliniind că solicitarea se referă la contingentul Grupului operativ de trupe ruse dislocat în stânga Nistrului fără acceptul Chişinăului.

Președintele pro-rus Igor Dodon a criticat demersul Guvernului moldovean, spunând că este „praf în ochii curatorilor și păpușarilor occidentali” ai guvernării. Moscova s-a angajat în cadrul summitului OSCE de la Istanbul din 1999 să-și retragă trupele și munițiile din regiunea transnistreană până în 2002, lucru care nu s-a întîmplat.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img