spot_img
7.4 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăAnalizeMinistrul PSD al Finanțelor: Începând cu 5 septembrie, numărul contractelor part-time a...

Ministrul PSD al Finanțelor: Începând cu 5 septembrie, numărul contractelor part-time a crescut, ba, mai mult, a crescut valoarea lor

-

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, despre contractele part-time, că piaţa s-a adaptat, astfel că, dacă în prima parte a aplicării măsurii au avut o scădere a contractelor, începând cu 5 septembrie, numărul contractelor part-time a crescut, ba, mai mult, a crescut valoarea lor. El a mai arătat că măsura aceasta convertise piaţa muncii într-o piaţă a sărăciei în muncă.

- Reclama -

”Piaţa s-a adaptat, dacă în prima parte a aplicării măsurii am avut o scădere a contractelor part-time dar evident cam 70% s-au mutat pe contracte pe normă întreagă, începând cu 5 septembrie, numărul contractelor part-time a crescut, ba mai mult, a crescut valoarea contractelor part-time. Această măsură este pentru lucrători, acolo unde contractele part-time s-au schimbat în contracte individuale de muncă, acei lucrători vor primi mai mulţi bani pentru că este vorba de mai multe ore de muncă trecute pe contractul de muncă, se şi plătesc acele ore”, a explicat ministrul Finanţelor.

Adrian Câciu a precizat că, pe de altă parte, ”transformarea contractelor part-time care la început erau parte din salariul minim, acum fenomenul pe care îl avem, ceea ce este foarte pozitiv, este că se transformă în contracte part-time la nivel mult mai mare, astfel încât contravalorea aceslui contract să fie cel puţin la nivelul salariului minim”.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img