spot_img
6.7 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăAnalizeMinistrul PSD al Finanțelor: Cea mai concretă dovadă de încredere în economia...

Ministrul PSD al Finanțelor: Cea mai concretă dovadă de încredere în economia României

-

România a atras investiţii străine directe de aproape un miliard de euro în primele două luni ale anului, în creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2021, aceasta fiind cea mai concretă dovadă de încredere în economia României, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

- Reclama -

„Cea mai concretă dovadă de încredere în economia României: investiţii străine directe de aproape un miliard de euro în primele două luni ale anului! Este o creştere de aproape 10% faţă de perioada similară din 2021! Faptul că investitorii străini au decis să trimită mai mulţi bani în ţara noastră este un semnal esenţial pentru mediul de afaceri internaţional. Arată că economia noastră are un uriaş potenţial de dezvoltare şi că există un cadru fiscal atractiv şi competitiv. De aceea, vom continua dialogul cu mediul de afaceri fiindcă vrem ca derularea proiectelor de investiţii să se finalizeze mai rapid şi cu mai puţină birocraţie”, a subliniat ministrul Finanţelor.

Potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României, investiţiile străine directe au crescut cu 9,7% în primele două luni ale acestui an, la 926 milioane de euro, comparativ cu 844 milioane de euro în perioada similară din 2021.

„Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 926 milioane euro (comparativ cu 844 milioane euro în perioada ianuarie-februarie 2021), din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 1.182 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă negativă de 256 milioane euro”, se arată în comunicatul BNR.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img