spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăEconomieMinistrul PSD al Finanțelor: Aderarea la OCDE nu se poate realiza fără...

Ministrul PSD al Finanțelor: Aderarea la OCDE nu se poate realiza fără un parteneriat solid între mediul de afaceri şi Guvern şi fără reforme

-

Aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) nu poate fi îndeplinită fără un parteneriat solid între mediul de afaceri şi Guvern şi fără realizarea unor reforme structurale la nivelul economiei şi al administraţiei publice, a declarat, joi, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Trebuie să înţelegem că provocarea dată de aderarea României la OCDE este o provocare pe care trebuie s-o trecem împreună. Fără un parteneriat solid între mediul de afaceri şi Guvern, realizarea unor reforme structurale la nivelul economiei româneşti, dar şi al administraţiei publice, este, ca să spun aşa, neîndeplinită. Nu se va îndeplini niciodată. Dincolo de reformele structurale ale statului, împreună trebuie să găsim calea pentru o nouă reformă economică, din perspectiva, a nu se înţelege conotaţii negative, ci din perspectiva trecerii la economia reală de producţie şi a punerii în valoare a resurselor de care România dispune şi a elementelor de potenţial şi ducerea lor către zona în care valoarea adăugată să fie una ridicată şi în care competiţia dintre companii să fie una loială, pe de o parte, dar şi avansată din perspectiva practicilor folosite în concordanţă cu standardele OCDE, dar şi în concordanţă cu standardele comerciale internaţionale”, a spus Câciu la evenimentul „Aderarea la OCDE-oportunităţi pentru mediul de afaceri din România”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img