Ministrul propus la Agricultură: Decizia cultivării plantelor modificate genetic se va lua în funcție de „interesul statal”

0
53

Decizia cultivării plantelor modificate genetic se va lua în funcție de „interesul statal”, dar și de costurile necesare pentru luarea unei asemenea decizii, a declarat, miercuri, Petre Daea, ministrul propus pentru portofoliul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, după validarea în Comisiile de specialitate din Parlament.

Cultivarea plantelor modificate genetic este o temă pe care ar trebui să o abordăm într-o altă formulă, decât o întrebare pur și simplu pentru un ministru, respectiv cu cercetarea, cu oamenii din producție, în așa fel încât să vedem care este interesul statal, cât ne costă o asemenea decizie și ce cale trebui să luăm„, a răspuns Petre Daea unei întrebări care viza susținerea sa pentru cultivarea plantelor modificate genetic, în condițiile în care în spațiul public au apărut informații potrivit cărora ar fi „prieten” al OMG-urilor și al biotehnologiilor.

Întrebat ce părere are despre Legea Supermarketurilor, în condițiile în care fostul șef de la Agricultură, Achim Irimescu, spunea că este o lege proastă, ministrul propus al Agriculturii a afirmat că aceasta va trebui aplicată din 2017, dar fără greșeli.

„Trebuie să o aplicăm încă din 2017 pentru că nimeni nu poată să nu pună în mișcare un act normativ care există. Eu fac o pauză pentru a nu greși în exprimare: sper ca mintea să mă țină în stare să nu fac greșeli”, a precizat Daea.