spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizeMinistrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, susţine că nu a primit o altă listă...

Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, susţine că nu a primit o altă listă pentru spitale pe care să o transmită Comisiei Europene. Ministerul Sănătăţii are ca sarcină în PNRR să elaboreze criteriile de selecţie a spitalelor

-

Ministrul Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, afirmă, referindu-se la lista spitalelor care ar urma să fie finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi rezilienţă, că au existat discuţii cu oficialii Comisiei Europene, dar arată că nu a trimis Comisiei o altă listă cu spitale, pentru că nu a primit aşa ceva.

- Reclama -

„În primul rând, nu există niciun fel de disensiune în coaliţie legat de lista de spitale. În al doilea rând, în această perioadă Ministerul Sănătăţii are ca sarcină în PNRR să elaboreze criteriile de selecţie a spitalelor care vor fi finanţate prin PNRR din această listă de 49. O discuţie cu Comisia a avut loc acum când o echipă a Comisiei a venit la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi au fost invitaţi toţi coordonatorii de reformă. Ştiu că unul dintre subiecte a fost legat de posibilitatea adăugării pe această listă de 49 de spitale a unor alte unităţi medicale şi este o discuţie pe care o are Ministerul Sănătăţii cu Comisia”, a declarat, miercuri, Dan Vîlceanu.

Vîlceanu a spus că nu a primit o listă de spitale, adăugând: „Nu aveam ce să transmit mai departe, din moment ce nu am primit o altă listă în afară de ceea ce este scris în PNRR”. 

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă la Ploieşti, că lista spitalelor care ar urma să primească finanţare din fonduri europene prin PNRR trebuie completată în urma unor discuţii cu oficialii Comisiei Europene, el criticând modul în care au fost trecute în PNRR obiective care ar trebuie finanţate prin acest plan şi arătând că nu sunt cunoscute criteriile privind finanţarea spitalelor. Mai mult, Rafila a susţinut că, în condiţiile în care foarte multe judeţe nu au niciun spital finanţabil prin PNRR, alte judeţe ar urma să primească finanţare pentru patru astfel de obiective.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img