spot_img
20.7 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăAnalizeMinistrul polonez al Justiției vrea blocarea Planului verde al UE: Nu vrem...

Ministrul polonez al Justiției vrea blocarea Planului verde al UE: Nu vrem să recunoaștem decizia Curții Europene privind condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept

-

Ministrul polonez al Justiției, Zbigniew Ziobro, a propus blocarea planului european ce vizează tranziția înspre energia regenerabilă a blocului comunitar și a acuzat că suveranitatea Poloniei este acuzată de condiționarea fondurilor europene de respectarea statului de drept, relatează Euractiv.

- Reclama -

El a anunțat 3 inițiative.

Prima este de a nu recunoaște hotărârea de săptămâna trecută a Curții de Justiție a Uniunii Europene care a respins acțiunile Poloniei și ale Ungariei împotriva mecanismului care condiționează banii UE de respectarea statului de drept.

Ziobro a insistat de asemenea ca Varșovia să respingă pactul climatic „Fit for 55” care își propune reducerea emisiilor de seră la nivel comunitar cu 55% până la sfârșitul acestui deceniu. Ministrul justiției de la Varșovia a afirmat că acesta va reprezenta „o povară financiară mare” pentru polonezi și că aceștia nu s-a alăturat UE „ca să implementeze obiectivele fanatice care vor duce la înrăutățirea vieților lor și subminarea economiei poloneze”. Ultima propunere a lui Ziobro vizează un amendament la legea de funcționare a Curții Supreme de la Varșovia, acesta afirmând că va prezenta mai multe detalii despre el în cursul săptămânii.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...