spot_img
8 C
București
marți, martie 28, 2023
AcasăAnalizeMinistrul PNL al Digitalizării: Cei care au gândit PNRR vor trebui, la...

Ministrul PNL al Digitalizării: Cei care au gândit PNRR vor trebui, la un moment dat, să dea o explicaţie

-

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat, joi seară, referindu-se la PNRR că unele ţinte asumate sunt greu de atins şi că cei care au gândit acest Plan vor trebui să dea unele explicaţii, la un moment dat. Burduja a atras atenţia că, dacă România nu îndeplineşte PNRR, poate pierde 30 de miliarde de euro.

- Reclama -

”PNRR este un instrument care ne ajută pentru că ţine instituţiile şi statul român să urmeze un parcurs. Nu toţi românii ştiu că, dacă nu îndeplinim PNRR, ratăm 30 de miliarde aproximativ de euro. Asta pune o presiune necesară pe statul român, pe decidenţi, pe aparatul administrativ.  Dar mai este un aspect şi aici trebuie văzut cum a fost gândit acest PNRR şi dacă toate jaloanele, ţintele asumate de România, inclusiv încadrarea lor în timp, sunt rezonabile. Sunt ţinte foarte ambiţioase şi trebuie să ne asigurăm că le putem îndeplini”, a declarat Sebastian Burduja. 

Ministrul Digitalizării a precizat că unele ţinte sunt greu de atins.

 ”Undele dintre ele sunt destul de greu de înţeles şi aici cei care au gândit PNRR vor trebui, la un moment dat, să dea o explicaţie pentru că, iată, avem un document care este bidding, nu există flexibilitate. Ministrul Boloş recent spunea, chiar săptămâna trecută, cred, că va încerca o discuţie cu Comisia pentru o oarecare flexibilizare, acolo unde efectiv nu se poate, dar sunt anumite ţinte care vor fi greu  de îndeplinit”, a declarat Sebastian Burduja.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img