spot_img
3.3 C
București
sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăAnalizeMinistrul pakistanez de externe l-a convocat pe ambasadorul SUA după declarațiile lui Biden

Ministrul pakistanez de externe l-a convocat pe ambasadorul SUA după declarațiile lui Biden

-

Ministrul pakistanez de externe a declarat sâmbătă că l-a convocat pe ambasadorul SUA după ce preşedintele Joe Biden a pus la îndoială siguranţa programului nuclear pakistanez, informează AFP duminică conform Agerpres.

- Reclama -

Într-un discurs rostit joi, Biden a declarat că Pakistanul este „poate una dintre cele mai periculoase naţiuni din lume”, deoarece are „arme nucleare fără nicio coeziune”.

Ministrul de externe Bilawal Bhutto-Zardari s-a declarat surprins de aceste comentarii. ”În ceea ce priveşte problema securităţii activelor nucleare ale Pakistanului, respectăm toate standardele internaţionale în conformitate cu AIEA”, a declarat el sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

Bhutto-Zardari a declarat că nu crede că decizia de convocare a ambasadorului american va afecta în mod negativ relaţiile cu Statele Unite şi a spus că oficiali de ambele părţi ar putea aborda orice preocupări specifice ale Washingtonului cu privire la programul nuclear.

Responsabili din ”Statele Unite se întâlnesc în mod regulat cu oficiali pakistanezi”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american la Washington, adăugând: ”Conform practicii standard, nu comentăm cu privire la detaliile conversaţiilor diplomatice private”.

Legăturile dintre Islamabad şi Washington, cândva aliaţi apropiaţi, au început să se încălzească după câţiva ani de relaţii îngheţate în principal din cauza preocupărilor legate de presupusul sprijin acordat de Pakistan talibanilor din Afganistan. Pakistanul neagă acest sprijin.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img