spot_img
27.9 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăALEGERI 2020Ministrul mehedințean al Economiei vrea modificarea legii prin care Parlamentul a interzis...

Ministrul mehedințean al Economiei vrea modificarea legii prin care Parlamentul a interzis Guvernului, pe o perioadă de 2 ani, vânzarea participaţiilor deţinute de stat la companii: Face foarte mult rău

-

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat joi că Legea 173/2020, prin care Parlamentul a interzis Guvernului, pe o perioadă de doi ani, vânzarea participaţiilor deţinute de stat la companii, trebuie modificată.

- Reclama -

„E vorba de acea celebră lege – 173/2020, prin care Parlamentul, pe o perioadă de doi ani, a interzis Guvernului vânzarea participaţiilor statului, deţinute de stat la companii. Iar prin interpretarea Curţii Constituţionale, participaţia statului înseamnă şi acţiuni şi active. Ce se întâmplă, care este mărul otrăvit şi ce probleme o să avem dacă nu vom corecta rapid această lege? Avem în industria de apărare, pe ordonanţa 6, aprobate programe de restructurare, vorbim inclusiv de înstrăinarea anumitor active, a unor active sociale. Apoi la Compania Energetică Oltenia avem extraordinar de multe active sociale. Avem biserici, avem cimitire, avem cantine pentru care se plăteşte în continuare amortizare, se plătesc impozite, dar care nu aduc venituri, sunt prinse în programul de restructurare. În zona nucleară, în zona Nuclearelectrica, avem un memorandum prin care dorim un circuit integrat al producerii de energie electrică din punct de vedere nuclear şi în baza acestui memorandum uzina de la Feldioara trebuie vândută către Nuclearelectrica. Toate aceste lucruri sunt blocate de această lege care, după părerea mea, face foarte mult rău”, a spus Popescu, la începutul şedinţei de Guvern.

El a adăugat că de la CFR Marfă „nici măcar vagoane vechi nu se mai pot vinde”.

„Aş vrea să intrăm să modificăm, nu vreau să ne asumăm, noi am atacat la Curtea Constituţională, dar nu aş vrea să ne asumăm prin Guvern că suspendăm legea sau ceva, că ar fi complet neconstituţional, dar aş vrea să ne asumăm modificarea acestei legi, să vorbim clar doar de acţiuni până când vom lămuri toată problema, dar să nu blocăm, pentru că vom bloca complet activitatea companiilor”, a afirmat el.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...