spot_img
15.2 C
București
joi, mai 23, 2024
AcasăActualitateMinistrul Mediului spune că românii își udă prea mult grădina și gazonul: E...

Ministrul Mediului spune că românii își udă prea mult grădina și gazonul: E NEPĂSARE

-

Ministrul Mediului, Tanczos Barna a declarat, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre apelul privind folosirea cu responsabilitate a apei potabile, pe fondul secetei din ultima perioadă sunt zone unde pompele de apă pompează de două sau de trei ori mai multă apă, pentru a satisface nevoia de a uda grădina, gazonul, castraveți, morcoviii, roșii. El a afirmat că o astfel de atitudine ”denotă nepăsare” și a dat ca exemplu faptul că la el acasă, în județul Harghita, are gazonul uscat, galben și nu l-a udat cu apă de la robinet.

Tanczos Barna a spus că ”sunt zone unde pompele de apă pentru unele localități sau regiuni pompează de două sau de trei ori mai multă apă, pentru a satisface nevoia de a uda grădina, de a uda gazonul, de a uda castraveții, morcovii, roșiile, lucruri care sunt de înțeles la un moment dar în situația în care toată lumea face acest lucru, face imposibilă susținerea pe termen mediu și lung a rezervelor de apă potabilă”. ”Sigur, apa e necesară și pentru grădinărit și gazonul de la vilă, dar acele surse de apă pot veni din altă parte, nu din apa potabilă, pot veni dintr-un puț personal, din puțul forat, dintr-un râu apropiat sau pot fi aduse cu cisternele, pentru că apa potabilă trece printr-un proces de siguranță, de filtrare”, a declarat miniistrul.

- Advertisement -

Potrivit lui Tanczos Barna, o astfel de atitudine ”denotă nepăsare”. ”Cu siguranță, îmi place și mie iarba verde, cine își construiește o vilă, îi place să aibă iarba verde non stop. Este o iresponsabilitate și de aceea am făcut zilele trecute de mai multe ori apel la un comportamenr responsabil. La mine, gazonul este uscat, în județul Harghita, este uscat, galben și nu l-am udat cu apă de la robinet, pentru că, dacă vorbesc despre acest lucru, vreau să mă comport la fel”, a afirmat el. Întrebat dacă se va ajunge la o raționalizare a apei, ministrl a afirmat că situația nu cere intervenția atât de bruscă, nu cere raționalizare, dar ”cere în anumite localități restricții”.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img