Ministrul mediului din scandal în scandal

0

Numirea CRISTIANEI PAŞCA PALMER în funcţia de Ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor este ilegală pentru că ÎNCALCĂ PREVEDERILE CONSTITUŢIEI! De asemenea, Declaraţia sa de avere conţine grave omisiuni care se pot încadra în art. 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii, scrie cotidianul.ro.

CONSTITUŢIA ROMÂNIEI la art. 16, al. 3, vom observa că Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare,pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, dar cotidianul.ro citează declaraţia de avere a ministrului care indică domiciliul în străinătate.

Cristiana Paşca Palmer este soţia americanului Tod Palmer, ofițer superior al Armatei SUA, care deţine acum funcţia de comandor în Comandamentul NATO, o funcţie de reprezentare a Guvernului Statelor Unite.

Prima observaţie vizează averea declarată de Cristiana Paşca Palmer. În ceea ce priveşte „BUNURILE IMOBILE”, observăm că în Declaraţia de avere figurează doar cele 4 terenuri şi apartamentul din Bucureşti, toate aflate pe numele său. Formularul prevede obligativitatea declarării tuturor bunurilor imobile, INCLUSIV CELE ALE SOŢULUI! Este greu de crezut că acesta nu are în America nici măcar un teren, o casă sau un apartament care să aparţină familiei sale, pe care Cristiana Paşca Palmer avea obligaţia să le treacă în Declaraţia sa de avere, mai scrie cotidianul.ro.