spot_img
27.8 C
București
marți, iulie 23, 2024
AcasăAnalizeMinistrul maghiar de externe: NATO va lansa o misiune de sprijin pentru...

Ministrul maghiar de externe: NATO va lansa o misiune de sprijin pentru Ucraina. Noi nu vom participa: nu livrăm arme, nu trimitem militari, nu contribuim la finanţare

-

Războiul ruso-ucrainean are o singură soluţie: armistiţiul şi negocierile de pace, a postat, marţi, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, pe pagina sa de Facebook, subliniind că această poziţie va fi susţinută şi la summit-ul NATO de la Washington.

- Reclama -

Şeful diplomaţiei ungare a scris că situaţia războiului din Ucraina se agravează: vedem evenimente tragice, morţi, inclusiv copii, „ţi se rupe inima”, şi situaţia se va înrăutăţi.

- Advertisement -

„Tot mai multe arme, propaganda de război devine din ce în ce mai agresivă, există un risc grav de escaladare. De săptămâni avertizăm asupra acestui lucru. Există o singură soluţie, un singur mod de a opri distrugerea fără sens, uciderea, de a salva vieţile omeneşti şi de a preveni evenimente şi mai grave: prin armistiţiu şi negocieri de pace”, a explicat ministrul.

Acesta a mai adăugat că, din acest motiv, au pornit într-o misiune de pace şi de aceea vor merge acum şi la Washington.

- Advertisement -

„La summit-ul NATO vom susţine această poziţie: nu există soluţie pe câmpul de luptă. Este de neînţeles, după doi ani şi jumătate, cum nu se poate accepta acest lucru. Totuşi, proiectele de hotărâri din următoarele trei zile demonstrează o lipsă totală de înţelegere: NATO va lansa o misiune de sprijin pentru Ucraina. Noi nu vom participa: nu livrăm arme, nu trimitem militari, nu contribuim la finanţare”, a subliniat Péter Szijjártó.

Riscul de escaladare este grav, războiul devine tot mai intens, „trebuie să amplificăm vocea celor care susţin pacea”, a mai scris ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img