spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăExterneMinistrul maghiar de externe: ”Este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului...

Ministrul maghiar de externe: ”Este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”

-

Ministrul ungar de externe, Szijjártó Péter, a publicat, sâmbătă, pe Facebook, un mesaj trimis de ambasadorul României la Budapesta, Marius Lazurca, mai multor ambasadori în care îi informează că o politiciană a opoziției maghiare a fost atacată și insultată în Parlament după ce a cerut explicații privind trimiterea de echipamente medicale maghiarilor din Ardeal și Ținutul Secuiesc. Ministrul ungar de Externe lansează un atac fără precendent la adresa ambasadorului român, despre care spune că ”probabil de aici nu se poate coborâ mai jos” și că ”este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român”, scrie G4 Media.

- Reclama -

CE SPUNE ÎN MESAJ MINISTRUL UNGAR DE EXTERNE:

”Probabil de aici nu se poate coborâ mai jos, ambasadorul român i-a luat apărarea lui Szabó Tímea

Luni, Szabó Tímea (Partidul Párbeszéd/ Dialog) a atacat guvernul în Parlament pentru că acesta a trimis maghiarilor de peste hotare instrumente, bunuri medicale necesare pentru protecția împotriva coronavirusului.

Când doamna parlamentar a început să enumere localitățile din Transilvania, Ținutul Secuiesc, Subcarpathia (Ucarina) unde au ajuns măștile și bunurile de protecție, parlamentarii guvernului au început să aplaude.

După acest moment, ambasadorul României la Budapesta a scris către mai mulți ambasadori care sunt la post în Budapesta (fostul meu secretar de stat, care se pregătește acum să preia postul de la Londra, este în grupul de Whatsapp și de aici am aflat despre mesaj) că Szabó Tímea a fost expusă unor serii de amenințări și insulte.

Din acest motiv, ambasadorul României i-a trimis o scrisoare lui Szabó Tímea, prin care își exprimă solidaritatea cu ea și în care își exprimă speranța că Szabó Tímea va rezista după aceste insulte.

În opinia lui Szabó Tímea este o problemă că maghiarii din Ardeal și Ținutul Secuiesc au primit măști și combinezoane de protecție de la țara-mamă. Iar ambasadorului român îi place că există în Parlament partide maghiare care gândesc ca el.

Este șocantă isteria mincinoasă evidentă a ambasadorului român, dar este și mai rușinos că opoziția din Ungaria și ambasadorul român au ajuns pe o platformă comună împotriva maghiarilor din afara granițelor.

Să clarificăm faptul că opoziția maghiară, cu Szabó Tímea în rândurile ei, și ambasadorul român trebuie să înțeleagă limpede ca apa că maghiarii din afara granițelor sunt parte a națiunii maghiare. De aceea, și în viitor îi vom ajuta exact cum am făcut-o și până acum.

Pentru că maghiarii din afara granițelor pot să conteze pe guvern. Iar ambasadorul român pe opoziție.”

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...