spot_img
6.8 C
București
miercuri, decembrie 25, 2024
AcasăAnalizeMinistrul maghiar de externe: Atâta timp cât companii din ţări cu care...

Ministrul maghiar de externe: Atâta timp cât companii din ţări cu care avem relaţii politice deosebit de proaste investesc aici miliarde de euro suntem în siguranţă. Ungaria are o poziţie extrem de puternică în afara Europei, atât din punct de vedere economic, cât şi politic

-

Majoritatea liberală nu poate digera faptul că noi dovedim, prin existenţa şi prezenţa noastră, că linia liberală progresistă nu este singura cale de urmat, a declarat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, în ultimul podcast din acest an, „Adevăr îndrăzneţ despre Ungaria”, publicat duminică şi realizat de Zoltán Kovács, secretar de stat pentru comunicare şi relaţii internaţionale din cadrul Cancelariei premierului ungar.

- Reclama -

Péter Szijjártó a subliniat că, în Ungaria, de 12 ani şi jumătate se află la putere un guvern patriotic, creştin-democrat, non-progresist, care are şi succes, ceea ce nu este digerabil pentru mainstreamul liberal.

- Advertisement -

Ministrul a subliniat că, atâta timp cât “continuăm să batem an de an recordul de investiţii, atâta timp cât companii din ţări cu care avem relaţii politice deosebit de proaste investesc aici miliarde de euro, suntem în siguranţă”. În opinia sa, persoanele care iau decizii de fond îşi iau deciziile pe baza faptelor, nu pe baza a ceea ce scriu ziarele din străinătate despre Guvernul ungar.

Péter Szijjártó a subliniat că Ungaria are o poziţie extrem de puternică în afara Europei, atât din punct de vedere economic, cât şi politic. Acesta a afirmat că a fost o decizie înţeleaptă faptul că nu au discriminat niciodată investitorii, însă li s-a cerut un singur lucru: să respecte legislaţia ungară.

- Advertisement -

Şeful diplomaţiei ungare a oferit spre exemplu compania chineză Huawei, a cărei prezenţă în Ungaria a făcut obiectul multor critici, dar când a fost predat în centrul Budapestei un sistem 5G, operat de Vodafone, o “companie care nu e din Est”, s-a dovedit că Huawei construise şi pentru aceasta infrastructura necesară. Szijjártó a declarat că Europa este extrem de ipocrită în astfel de probleme.

În ceea ce priveşte impozitul minim global, politicianul de la Budapesta a declarat că acesta, cu siguranţă, nu va creşte competitivitatea economiei europene şi globale. Din anul 2010, cu un sistem de impozitare cu cotă unică şi cu cele mai mici taxe din Europa, Ungaria a atins niveluri record la: ocuparea forţei de muncă, creşterea economică, exporturi şi investiţii, motiv pentru care guvernul s-a opus impozitului minim global deoarece nu a dorit să se întoarcă la situaţia de dinainte de anul 2010.

Am avut nevoie de o garanţie scrisă, potrivit căreia putem introduce impozitul pentru întreprinderi în suma impozitelor ungare, astfel încât guvernul să nu fie obligat să majoreze impozitul. “Dacă nu am fi primit acest tip de garanţie, niciodată nu ne-am fi dat acordul pentru impozitul minim global, dar în această formă nu ne deranjează pentru că nu ameninţă locurile de muncă din Ungaria”, a mai afirmat Péter Szijjártó.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img