spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeMinistrul maghiar de externe acuză Comisia Europeană de antimaghiarism și standarde duble

Ministrul maghiar de externe acuză Comisia Europeană de antimaghiarism și standarde duble

-

Ministrul maghiar de externe Peter Szijjarto a acuzat Comisia Europeană de antimaghiarism și standarde duble în urma intenției CE de a bloca alocarea de fonduri universităților maghiare în cadrul programului de schimb de studenți Erasmus.

Vorbind vineri la o conferință de presă după o întâlnire la Budapesta cu ministrul turc al Educației Naționale Mahmut Ozer, el a calificat acțiunile Bruxelles-ului ca inacceptabile și nefondate.

- Advertisement -

Comentând ultimele afirmații ale Comisiei Europene, Szijjarto a spus că oficialii europeni încep să prezinte „simptome noi de Hungarofobia”.

El a spus că încercările de a priva studenții din Ungaria de burse Erasmus, numite după filozoful umanist olandez Erasmus din Rotterdam (1466-1536), „sunt revoltătoare și inacceptabile”.

„Cred că aceasta este o manifestare grosolană de standarde duble”, a spus ministrul.

El a subliniat că cerințele CE de a exclude funcționarii publici și politicienii de la conducerea universităților maghiare sunt nefondate.

„Sunt oameni cu funcții guvernamentale în consiliile de supraveghere ale universităților vest-europene, iar în Ungaria acest lucru este prezentat ca o problemă”, a spus Szijjarto, adăugând că guvernul țării a respectat toate instrucțiunile Comisiei Europene privind prevenirea conflictelor. de interes în serviciul public.

„Nu vom permite studenților maghiari să devină victime ale vreuneia dintre deciziile Bruxelles-ului, așa că dacă această situație ciudată nu poate fi lămurită, le vom plăti bursele din bugetul nostru”, a spus ministrul de Externe.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img