spot_img
36.4 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeMinistrul maghiar al Justiției: Națiunea nu are granițe

Ministrul maghiar al Justiției: Națiunea nu are granițe

-

Graniţe are doar statul, naţiunea nu are graniţe, a declarat ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, joi seara, la Budapesta, la decernarea Premiului „Lőrincz Csaba”.

- Reclama -

Ministrul a vorbit despre faptul că politicile naţionale decurg din diferenţele dintre graniţele statului maghiar şi cele ale naţiunii maghiare. Din 2010 încoace a avut loc o schimbare de atitudine, iar Guvernul Ungariei ajută familiile, tinerii şi întreprinderile maghiare de peste graniţă printr-o serie de instrumente, astfel încât identitatea lor să nu fie pierdută, ci întărită, a spus Varga.

- Advertisement -

Lőrincz Csaba, cel al cărui nume îl poartă premiul, a fost un om de ştiinţă dedicat naţiunii sale şi a jucat un rol imens în păstrarea identităţii şi prosperitatea maghiarilor care trăiesc peste graniţele Ungariei. Premiul “Lőrincz Csaba” recunoaşte activitatea celor care depun eforturi pentru existenţa spiritului unităţii maghiare, a spus Judit Varga.

Mai sunt multe lucruri de făcut, deoarece lupta pentru protecţia minorităţilor autohtone din Europa, care are loc acum în cadrul UE, este deocamdată în zadar, a adăugat ministrul.

- Advertisement -

La ceremonia de premiere, Zsolt Németh, preşedintele comisiei pentru externe din Parlamentul Ungariei, din partea Fidesz, a reamintit: Lőrincz Csaba s-a născut la Sfântu Gheorghe. În anii 1980, Securitatea l-a persecutat şi l-a gonit din locul său natal, astfel că a ajuns la Budapesta, unde a devenit expert în politica pentru minorităţi, a creat fundamentele politicilor naţionale şi a susţinut maghiarii de peste graniţe în cadrul Fidesz, în Parlamentul Ungariei şi în Ministerul de Externe.

Opera sa valoroasă a fost întreruptă, sarcina continuării muncii sale fiind a urmaşilor săi, a adăugat Németh.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img