spot_img
9.3 C
București
duminică, aprilie 2, 2023
AcasăAnalizeMinistrul maghiar al Justiției la mitingul de la Sfântu Gheorghe: Noi spunem...

Ministrul maghiar al Justiției la mitingul de la Sfântu Gheorghe: Noi spunem nu Imperiului European

-

Maghiarii refuză ideea unui imperiu european, ţin la libertatea lor câştigată cu sacrificiu de sânge şi pun întotdeauna pe primul loc interesele maghiarilor, atât în ţară, cât şi în străinătate – a subliniat miercuri, la Sfântu Gheorghe, ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, în cadrul unei festivităţi organizate cu ocazia celei de-a 175-a aniversări a izbucnirii revoluţiei de la 1848.

- Reclama -

În faţa mulţimii adunate în piaţa centrală a oraşului, Judit Varga a subliniat: astăzi, în Europa, se construieşte o hegemonie de opinie, UE este unită nu în diversitate, ci prin aliniere şi autocenzură, iar Bruxelles-ul reacţionează în mod greşit la războiul care face ravagii în zona noastră: datorită sancţiunilor, el nu a făcut decât să agraveze pagubele provocate de război, prin livrările de arme şi retorica belicoasă nu face decât să contribuie la escaladarea conflictului, în loc să caute o încetare imediată a focului şi pacea. 

Maghiarii însă cred în cooperarea voluntară între naţiuni egale, dorind, ca şi strămoşii lor din ’48, pace, libertate şi înţelegere – a spus ministrul.

“Noi spunem nu Imperiului European şi credem într-o uniune bazată pe cooperarea voluntară a naţiunilor egale, într-o alianţă care respectă demnitatea individuală a membrilor săi şi care îşi trage puterea din competiţia liberă a naţiunilor libere” – a precizat Judit Varga.

După cum s-a exprimat, maghiarii susţin libertatea şi pluralismul, acceptă diversitatea concepţiilor despre lume şi a opiniilor, considerând de la sine înţeles că pot să şi-o reprezinte pe a lor. În opinia ei, avem nevoie de o Uniune Europeană care nu leagă strâns naţiunile între ele, ci le oferă un sprijin real şi le permite să se dezvolte. Viitorul Uniunii Europene depinde – a spus ea – de capacitatea sa de a construi punţi între cei care gândesc diferit despre Europa şi despre lume.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img