spot_img
2 C
București
luni, decembrie 5, 2022
AcasăAnalizeMinistrul maghiar al Justiției în SUA: Uniunea Europeană construieşte o Europă fără...

Ministrul maghiar al Justiției în SUA: Uniunea Europeană construieşte o Europă fără naţiuni

-

Politica guvernului ungar a dovedit că politica conservatoare poate funcţiona, după cum o demonstrează cea de-a patra victorie electorală cu majoritate de două treimi din acest an – a declarat ministrul ungar al Justiţiei, Judit Varga, într-un discurs ţinut luni la sediul Heritage Foundation din Washington, în a treia zi a călătoriei sale în Statele Unite.

- Reclama -

În cadrul unui eveniment organizat la unul dintre cele mai influente centre de studii conservatoare din SUA, Judit Varga a citat ca exemplu de funcţionare a politicilor conservatoare faptul că cele 1 milion de noi locuri de muncă promise de guvernul ungar în 2010 au fost create până în 2021, dovedind că reţeta creştin-democrată şi cea naţional-conservatoare funcţionează.

Ea a declarat în faţa audienţei americane că Ungaria reprezintă o problemă pentru mainstream-ul liberal, deoarece a demonstrat compatibilitatea celor trei idealuri: apărarea suveranităţii, reprezentarea coordonată a valorilor conservatoare şi un stat democratic guvernat după principiile statului de drept. Cu alte cuvinte, o ţară care duce o politică conservatoare poate fi membră a Uniunii Europene ca stat de drept şi nu doar statele liberale pot fi guvernate pe bazele statului de drept, dar se poate rămâne în cadrul statului de drept şi în cazul promovării valorilor conservatoare, a subliniat ministrul.

În ceea ce priveşte Uniunea Europeană, ministrul a spus: conform poziţiei Ungariei, cheia succesului comunităţii este succesul statelor naţionale individuale, astăzi însă vedem că Uniunea Europeană construieşte o Europă fără naţiuni.

Această ambiţie poate fi observată în modul în care UE externalizează democraţia către reţelele internaţionale de ONG-uri, care nu sunt mandatate pentru aşa ceva de către statele naţionale individuale, ci ele funcţionează cu sprijin financiar internaţional şi au o putere enormă pentru a influenţa opinia publică, în special în Uniunea Europeană – a explicat ministrul. Ca urmare – a adăugat – funcţionarea politică a Uniunii Europene nu se mai bazează pe poziţiile şi directivele guvernelor statelor membre, ci pe instituţiile care au fost capturate de ONG-urile internaţionale respective.

Ungaria spune că Europa ar trebui să funcţioneze din nou ca o “democraţie a democraţiilor”, în care guvernele alese, aflate în exerciţiu şi responsabile se întâlnesc în mod regulat pentru a defini direcţia politicii, deoarece aceste guverne sunt responsabile pentru naţiunile lor, pentru economiile lor şi pentru toate problemele sociale – a declarat Judit Varga.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img