Ungaria va avea cele mai stricte reglementări de protecţie a copilului din Europa, întrucât „pentru noi nu există niciun fel de compromis în privinţa protecţiei copilului”, a scris ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, marţi, pe pagina sa de Facebook, menţionând că în toamnă, în Parlamentul Ungariei vor fi iniţiate noi măsuri legislative.
Potrivit ministrului, Comisia Europeană atacă Legea protecţiei copilului invocând faptul că aceasta nu este în conformitate cu reglementările UE (cu privire la libertatea din audiovizual şi din servicii), “însă noi ştim foarte bine că, de fapt, vizate sunt valorile din Constituţia Ungariei”.
Judit Varga a relatat că luni a participat la conferinţa organizată de Mathias Corvinus Collegium – MCC (MCC Brussels), Fundaţia Civilă pentru Ungaria şi Institutul Ungaro-German pentru Cooperare Europeană în Protecţia Copilului, cu privire la Legea protecţiei copilului şi statul de drept, unde a subliniat: Comisia atacă legea care protejează dreptul la identitatea copiilor în funcţie de sexul lor de la naştere şi care stabileşte că mama este o femeie, iar tatăl, un bărbat.
Potrivit politicianului ungar, este regretabil că politicieni europeni importanţi şi-au format deja o opinie cu privire la Legea protecţiei copilului înainte să fi avut loc un dialog de substanţă cu autorităţile maghiare. Ministrul justiţiei a adăugat că cei care salută ideologia woke – care este din ce în ce mai populară – au reuşit să convingă 15 state membre ale UE să ia măsuri împotriva Ungariei, în cadrul procedurilor UE aflate în curs. “Prin asta au reuşit, însă, doar să facă evidentă dezbinarea profundă care există în cadrul Uniunii Europene”, a spus Judit Varga.
Potrivit ministrului, deşi au existat 15 state membre care s-au alăturat procesului, într-o astfel de procedură nu contează numărul celor care intervin, ci interpretarea corectă a legilor UE, cum ar fi, de exemplu, separarea competenţelor naţionale de cele ale UE.
Pe lângă faptul că în procedura aflată în derulare, Ungaria dispune de argumente solide, bazate pe Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene şi pe tratatul cu privire la funcţionarea Uniunii, la referendumul de anul trecut, 3,7 milioane de cetăţeni maghiari şi-au exprimat sprijinul pentru Legea protecţiei copilului.
Judit Varga a mai spus, de asemenea, că pe lângă toate acestea, au ieşit la iveală tot mai multe dovezi cu privire la faptul că opoziţia maghiară a acceptat un sprijin de patru miliarde de forinţi de la donatori străini “misterioşi”, pentru a le reprezenta interesele acestora în Ungaria.
În mod curios însă, acest scandal nu reuşeşte să impresioneze un grup semnificativ de politicieni UE. În timp ce maghiarii sunt atacaţi de ani de zile din cauza unei fraze nevinovate din Constituţie, la o astfel de campanie ilegală şi fără precedent, de finanţare a unei campanii, ei reacţionează doar prin tăcere, a scris Judit Varga. “Să reprezinţi interesele puterilor străine pentru bani este egal cu încălcarea democraţiei, cu influenţarea corectitudinii alegerilor şi cu intervenţia în treburile interne ale unei ţări suverane”, a mai adăugat politicianul maghiar.
Ministrul ungar al justiţiei a relatat că din acest motiv s-a adresat Verei Jourova, comisarul european responsabil pentru transparenţă şi valori, pe care a informat-o printr-o scrisoare cu privire la faptul că în campania electorală, partidele de opoziţie unite au beneficiat de un sprijin străin semnificativ – din afara UE – de la organizaţia Action for Democracy, iar scopul acestui sprijin a fost influenţarea alegerilor.