spot_img
5.4 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasăAnalizeMinistrul maghiar al Finanțelor: Ungaria "are şanse mari" să evite recesiunea

Ministrul maghiar al Finanțelor: Ungaria „are şanse mari” să evite recesiunea

-

Ungaria „are şanse mari” să evite recesiunea, în condiţiile în care ritmul de creştere al economiei ar urma să încetinească anul viitor la 1%, a declarat luni ministrul de Finanţe, Mihaly Varga, la un forum de afaceri, transmite Reuters.

- Reclama -

Chiar dacă avansul economiei va încetini anul viitor, ritmul de creştere va accelera din nou din semestrul doi din 2023, a dat asigurări Varga.

Acesta a adăugat: „Conform calculelor noastre, creşterea economiei ungare va fi anul acesta de aproximativ 4,5%. Nivelul ridicat al investiţiilor şi piaţa solidă a forţei de muncă continuă să sprijine economia, deşi nivelul ridicat al consumului ar urma să se atenueze din cauza inflaţiei ridicate”.

Oficialul ungar a explicat că „nu se observă efecte negative ale războiului asupra datelor privind piaţa muncii. Cererea pentru angajaţi a rămas solidă şi în trimestrul trei din 2022”.

„Spre deosebire de alte state membre UE, Ungaria are şanse mari să evite recesiunea, cu un avans al economiei de aproximativ 1%, urmând ca în 2023 sau în 2024 să revenim la ritmul anterior de creştere, de aproximativ 4%”, a declarat ministrul de Finanţe,

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img