spot_img
8.3 C
București
joi, martie 23, 2023
AcasăALEGERI 2020Ministrul liberal al Educației reduce numărul de elevi în clasele de liceu....

Ministrul liberal al Educației reduce numărul de elevi în clasele de liceu. Practic se inființează 1000 de clase în plus. Unde? Nu există spații

-

Reducerea numărului de elevi din clasele de liceu nu rezolvă nimic. O spune la RFI președintele EDU CER, Ștefan Vlaston, după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că numărul va fi redus de la 28 la 26 la liceele teoretice și de la 28 la 24 în cele tehnologice și profesionale.

- Reclama -

Ștefan Vlaston crede că reducerea numărului de elevi din clasele de liceu nu va schimba cu nimic situația: ”Nu rezolvă nimic. Reducerea aceasta, după cum recunoaște și domnul ministru, ar însemna chipurile 1.000 de clase în plus, cum o fi făcut socoteala nu știu, pentru care Ministerul de Finanțe ar face bine să-i dea finanțare în plus, în anul în curs, 2021”.

În opinia sa, ”problema este că e un calcul greșit aici, 1.000 de clase în plus. Păi, liceele teoretice, de exemplu, care sunt full cu elevi și la 28 de elevi pe clasă nu au cum să mai facă clase în plus, pentru că nu au spații, nu au săli de clasă, iar liceele tehnologice oricum nu-și fac toate clasele și cu 28 și cu 25 și cu 24, pentru că nu se mai duc elevi la școlile astea tehnologice, au efective de elevi din ce în ce mai mici, așa că nu văd ce rezolvă”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img