spot_img
20.5 C
București
sâmbătă, septembrie 24, 2022
AcasăAnalizeMinistrul Justiției despre audierea lui Kovesi la Comisia parlamentară de anchetă privind...

Ministrul Justiției despre audierea lui Kovesi la Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009: Nu exclud posibilitatea să se facă o anchetă

-

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat la Antena 3 că nu a vorbit cu șefa DNA Laura Codruța Kovesi despre prezența sa în casa lui Oprea în seara alegerilor prezidențiale din 2009.

- Reclama -

„Nu am vorbit cu Kovesi. Eu nu dau telefoane și nu rezolv prin întrebări, discutăm instituțional. Nu exclud posibilitatea să se facă o anchetă”, a declarat ministrul Justiției.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că magistraţii pot fi audiaţi doar de către alţi magistraţi şi că, în opinia sa, aceştia nu au ce căuta în comisii de genul celei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009.

„După părerea mea, magistraţii nu au ce căuta în astfel de comisii. Magistraţii pot fi verificaţi şi audiaţi doar în cadrul legal al audierii de către un alt magistrat”, a afirmat procurorul general.

E un articol 16, care vorbește de egalitatea cetățenilor în fața legii. Un magistrat nu poate fi chemat la comisia parlamentară în legătură cu modul în care a rezolvat o cauză. Dar, când ies din sfara de competență, poate fi chemat, a susținut Tudorel Toader.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...