spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăJustitieMinistrul Justiţiei, atac la Procurorul general în dosarul Hexi Pharma

Ministrul Justiţiei, atac la Procurorul general în dosarul Hexi Pharma

-

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, vineri, la Chișinău, că în discuțiile purtate cu procurorul general al României, Augustin Lazăr, i-a transmis acestuia că dosarul Hexi Pharma reclamă „o rezolvare cu celeritate”, în condițiile în care există „o așteptare publică foarte mare, pe o chestiune de sănătate publică foarte gravă”, transmite Agerpres.

Procurorul general declarase anterior că nu ar exista momentan probe pentru acuzarea Hexi Pharma.

- Advertisement -

„Eu, ca ministru, nu aș vrea să fac niciun fel de comentariu cu privire la Hexi Pharma, este o investigație în curs, este la nivel de Parchet. Ceea ce pot eu să spun public este că societatea are o așteptare legitimă să afle dacă alegațiile acestea sunt adevărate sau nu. Și cum există o așteptare foarte mare, i-am rugat pe procurori, nu pe procurorii de caz, că nu vorbesc cu ei, dar în discuțiile cu procurorul general am spus că o asemenea așteptare publică, mai ales într-o chestiune de sănătate publică, ce este foarte gravă, reclamă și rezolvarea cu celeritate a acestui caz, ca lumea să știe dacă se confirmă sau nu se confirmă. Și dacă se confirmă acuzațiile sau investigația de presă, atunci trebuie luate măsuri urgente pentru că altfel pierdem încrederea, deja foarte șubredă, în sistemul de sănătate publică”, a spus Raluca Prună.

Ministrul român al Justiției a făcut declarația în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu jurnaliștii moldoveni, la care a participat și omologul său, Vladimir Cebotari, la finalul vizitei oficiale pe care a desfășurat-o în Republica Moldova alături de premierul Dacian Cioloș.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img