Ministrul german al economiei atacă SUA în scandalul firmelor germane și austriece care ar urma să fie trecute pe lista neagră de la Washington D.C

0
134
OMV/r Gazprom,SUJET,LOGO

Noile sancțiuni împotriva Rusiei adoptate de Camera Reprezentanților din Congresul american ar putea afecta companiile germane și relațiile energetice dintre Berlin și Moscova a apreciat joi, ministrul german al economiei, Brigitte Zypries.

„Statele Unite au abandonat linia comună cu Europa cu privire la sancțiunile împotriva Rusiei”, a spus Zypries într-un interviu matinal cu televiziunea publica ARD, adăugând că această lipsă de coordonare cu Europa riscă să afecteze companiile germane.

Noile sancțiuni, aprobate de Camera Reprezentanților, țintesc un sector vital al economiei ruse și sectorul energetic.

Este de așteptat ca Senatul să aprobe în scurt timp aceste noi sancțiuni impuse pentru anexarea abuzivă a peninsulei Crimeea și pentru amestecul în alegerile prezidențiale din 2016. Uniunea Europeană a impus și ea sancțiuni Rusiei pentru a penalize agresiunea în estul Ucrainei și anexarea peninsulei Crimeea. De data aceasta insă, ar putea fi lovite și concerne europene, în primul rind germane, care lucrează la proiectul Nord Stream 2 cu Rusia. Europenii si germanii în primul rând se întreabă dacă sancțiunile americane nu țintesc indirect și concurența europeană în sectorul energetic, a mai declarat ministrul german la economiei Brigitte Zypries.

Sancțiunile ar viza și compania austriacă OMV, care deține în România PETROM.