Ministrul Florin Iordache, nemulţumit de presiunile media asupra justiţiei

0
61

Noul ministru al justiţiei, Florin Iordache, susţine că România are nevoie de legi mai clare, mai corecte şi mai eficiente. Anunţul său vine în a doua zi de discuţii cu membri ai asociaţiilor profesionale ale magistraţilor, reprezentanţii grefierilor şi cei ai Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti. Una dintre priorităţi este acum însă punerea în acord cu Constituţia a Codurilor Penale şi de Procedură penală – apreciază ministrul Florin Iordache, nemulţumit de presiunile media asupra justiţiei.

Florin Iordache: „Sistemul de justiţie trebuie să funcţioneze şi presiunile media sau presiunile de orice altă natură nu ajută sistemul de justiţie, pentru că avem nevoie de întărirea sistemului de justiţie şi avem nevoie de o justiţie competentă şi coerentă”.

Subiectul s-a aflat şi în atenţia emisiunii „Probleme la zi” de marți de la Radio România Actualităţi, unde preşedintele interimar al Asociaţiei Magistraţilor din ţara noastră, judecătorul Andreea Ciucă, a observat că actul de justiţie depinde foarte mult de modul în care această putere interacţionează cu celelalte. Au apărut întrebări cu privire la imparţialitatea unor judecători şi modul lor de selecţie în complete – a conchis Andreea Ciucă, îngrijorată de lipsa unei rezolvări la problema presupuşilor magistraţi – ofiţeri acoperiţi ai SRI.
Andreea Ciucă: „Din 2015, AMR a făcut demersuri concrete şi repetate pentru a afla dacă există aceste legături neprincipiale între magistraţi şi reprezentanţi ai Serviciilor Secrete. Şi am întrebat la toate instituţiile şi am primit ori răspunsuri vagi ori n-am primit răspunsuri deloc, ori, într-o hotărâre a CSM-ului de la sfârşitul lunii august 2015, s-a spus că aceste lucruri nu se pot desecretiza. Ne îngrijorează o astfel de situaţie de vreme ce nici până acum un demers început cu un an şi ceva înainte nu a fost lămurit, iar acum apare sub un alt fel de „bombă” o aceeaşi temă”