spot_img
27.4 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeMinistrul Finanțelor: AM EMOȚII CU CHELTUIELILE

Ministrul Finanțelor: AM EMOȚII CU CHELTUIELILE

-

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că are emoţii în ceea ce priveşte nivelul cheltuielilor bugetare după primele cinci luni, dar consideră că bugetul va rămâne în echilibru, în condiţiile în care Guvernul are nevoie de resurse în special în a doua jumătate a anului, când va fi accelerat procesul de atragere de fonduri europene.

- Reclama -

”Primele indicii ne arată că, pe partea de venituri, se realizează planul. Am emoţii, vă mărturisesc, (…) în legătură cu cheltuielile. În final, mă interesează diferenţa dintre venituri şi cheltuieli. Este prematur să vă spun astăzi cum ne vom închide. Cu siguranţă, vom rămâne, pe primele cinci luni, într-un echilibru bugetar”, a afirmat Ştefan.

El a subliniat că acest echilibru bugetar este important în special în a doua jumătate a anului, când Guvernul va avea nevoie de resurse pentru a accelera absorbţia fondurilor europene, care oricum reprezintă o ”prioritate zero”.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Parlament, că ultima variantă a Legii salarizării agreată cu Ministerul Finantelor prevede că abia de la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă. Iniţial, primele majorări salariale erau programate pentru 1 iulie 2017. Guvernul Grindeanu a construit bugetul pentru 2017 pe venituri estimate la 254,7 miliarde lei, mai mari cu 14% faţă de nivelul de anul trecut, mizând inclusiv pe accelerarea atragerii de fonduri europene, şi pe cheltuieli de 278,8 miliarde lei, cu 15% mai mari.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...