spot_img
3.4 C
București
sâmbătă, februarie 4, 2023
AcasăEconomieMinistrul Economiei: Implementarea guvernanţei corporative la companiile din portofoliu este prioritară pentru...

Ministrul Economiei: Implementarea guvernanţei corporative la companiile din portofoliu este prioritară pentru Ministerul Economiei

-

Implementarea guvernanţei corporative la companiile din portofoliu este prioritară pentru Ministerul Economiei, iar pentru 2023 a fost alocată suma de 62 de milioane de lei buget pentru administrarea eficientă a administraţiilor statului, susţine ministrul de resort, Florin Spătaru.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat al ministerului, Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri hotărârea privind bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii administraţiilor statului al Ministerului Economiei pe anul 2023.

„În 2023 am alocat un buget de aproximativ 62 milioane de lei pentru derularea procesului de privatizare desfăşurat de Ministrul Economiei şi administrarea în condiţii de eficienţă a participaţiilor statului român, pentru dezvoltarea sectoarelor strategice ale economiei naţionale. Administrarea eficientă a participaţiilor statului creează premisele menţinerii locurilor de muncă în sectoarele economiei naţionale”, a precizat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

Ministerul Economiei exercită în domeniile sale de activitate, atribuţii precum administrarea participaţiilor statului, privatizare şi postprivatizare. Actul normativ aprobat are ca scop asigurarea cadrului legislativ necesar finanţării activităţii de administrare, de pregătire şi derulare a privatizării desfăşurată de Ministerului Economiei în anul 2023.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img