spot_img
32.9 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăDezvaluiriMinistrul Economiei acuză PNL că vrea să concedieze 700.000 de bugetari

Ministrul Economiei acuză PNL că vrea să concedieze 700.000 de bugetari

-

Niculae Bădălău (PSD), ministru al Economiei, susține că, dacă va fi dărâmat Guvernul PSD-ALDE, iar Opoziția va ajunge la putere, vor fi „concedieri masive în rândul bugetarilor”.

Presedintele PNL, Ludovic Orban (S) si vicepresedintele Florin Citu (D) sustin o conferinta de presa la sediul Partidului National Liberal, din Bucuresti, joi, 21 septembrie 2017. ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO
- Reclama -

Într-o postare pe contul său de Facebook, ministrul Economiei arată că „există două categorii de viziuni politice: una care vrea dezvoltare, fiind orientată spre construcție și alta care este orientată spre distrugere”.

Prima „viziune” este cea a PSD, care ar avea ca rezultat „cel mai ridicat număr de contracte de muncă din ultimii ani”. „Cea de-a doua, a Opoziției care vrea să dărmâne Guvernul, propune «introducerea principiului 85/15= salariații din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie», ceea ce implică demararea unor concedieri masive în rândul bugetarilor, în eventualitatea în care opoziția ajunge la guvernare. Este vorba despre concedierea a 700.000 de angajați din sectorul public, o cifră similară numărului locurilor de muncă pierdute în perioada de criză”, scrie Bădălău.

În încheiere, social-democratul concluzionează că acesta ar fi „motivul pentru care Opoziția dorește puterea: pentru a ne întoarce în timp cu aproape zece ani de zile”.

Niculae Bădălău face referire la o declarație a senatorului PNL Florin Cîțu, potrivit căreia o guvernare liberală condusă de PNL ar trebui, „în primele 24 de ore”, să adopte o serie de măsuri, de la demiterea conducerilor tuturor instituțiilor de stat care acționează politic la eliminarea unor taxe și introducerea principiului ca angajații din sectorul bugetar să nu reprezinte mai mult de 15% din totalul angajaților din economie.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...