spot_img
22.9 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăAnalizeMinistrul de Interne, Lucian Bode, la inaugurarea poligonului pentru pregătire în situaţii...

Ministrul de Interne, Lucian Bode, la inaugurarea poligonului pentru pregătire în situaţii de urgenţă de la Iaşi: România a devenit furnizor de protecţie civilă la nivel european

-

Un poligon pentru pregătirea în situaţii de urgenţă pentru pompieri şi angajaţi SMURD a fost inaugurat, joi, la Iaşi, investiţia realizată din fonduri europene ridicându-se la aproximativ patru milioane de euro. ”Iată că după 7-8 ani de pregătire, de investiţii din fonduri europene de peste un miliard de euro, bani care au intrat în dotări, echipamente, autospeciale, elicoptere, avioane şi în pregătirea salvatorilor români, iată că România a devenit furnizor de protecţie civilă la nivel european“, a afirmat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Poligonul de la Iaşi este primul de acest gen din ţară şi asigură pregătirea de specialitate a personalului de intervenţie din România şi Republica Moldova.

Poligonul include o casă de căutare pentru simularea activităţilor de salvare, un container de foc, un labirint pentru creşterea capacităţii la efort, precum şi o zonă amenajată pentru salvări din medii ostile.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul instrumentuluui European de Vecinătate prin Programul Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat că profesionalismul salvatorilor români este cunoscut, iar faptul că la Iaşi s-au pus bazele primului proiect naţional de acest tip este lăudabil.

“Această investiţie de peste patru milioane de euro, din cei 10 milioane de euro, cât reprezintă întreg proiectul Axa de finanţare SMURD 2, este necesară cu atât mai mult cu cât vedem ce se întâmplă în aceste zile în Turcia. Iată că după 7-8 ani de pregătire, de investiţii din fonduri europene de peste un miliard de euro, bani care au intrat în dotări, echipamente, autospeciale, elicoptere, avioane şi în pregătirea salvatorilor români, iată că România a devenit furnizor de protecţie civilă la nivel european“, a declarat ministrul Lucian Bode.

El a anunţat că acest tip de proiecte va fi dezvoltat şi în alte localităţi.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img