spot_img
23.6 C
București
joi, august 11, 2022
AcasăAnalizeMinistrul de interne italian anunță măsuri împotriva romilor

Ministrul de interne italian anunță măsuri împotriva romilor

-

Vicepremierul şi ministrul de interne italian Matteo Salvini, cunoscut pentru poziţiile sale dure, a promis luni că va lua măsuri împotriva minorităţii rome, făcând o legătură între această minoritate etnică şi „furturi şi ilegalităţi”, relatează dpa.

- Reclama -

Salvini, lider al partidului de extremă-dreapta Liga, şi-a făcut deja un renume prin interzicerea accesului în porturile italiene pentru ambarcaţiunile organizaţiilor umanitare care participă la operaţiunile de salvare a migranţilor.

Într-o declaraţie pentru postul local de televiziune Telelombardia, el a spus că ministerul său pregăteşte un dosar „privind situaţia romilor din întreaga Italie pentru a vedea cine, cum şi câţi sunt”.

După ce cotidianul de centru-stânga La Repubblica a scris că este o propunere-şoc, Salvini a postat pe Facebook: „De ce? Mă gândesc nu doar la furturile (comise de romi – n.r.), dar şi la acei copii (romi – n.r.) educaţi în tabere (de romi – n.r.) să fure şi să comită alte ilegalităţi”.

Retorica anti-romi şi anti-imigranţi a adus partidului Liga numeroase voturi, iar Salvini o foloseşte din nou înaintea unor tururi secunde la scrutine locale la 24 iunie, în care formaţiunea sa este de aşteptat să obţină rezultate bune.

Duminică, el a participat la un marş în Seregno, în apropiere de Milano, unde candidata Ligii la primărie, Ilaria Cerqua, a spus că a vota în favoarea ei înseamnă a vota pentru un oraş „fără solicitanţi de azil, fără tabere cu romi, fără moschei”.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...